Vapaj Harta: Niko Kranjčar je izniman igrač

MENADŽER Portsmoutha Paul Hart nahvalio je Niku Kranjčara. I to nije novost, već vapaj da ostane na Fratton Parku jer Hart se nada da će upravo na krilima Nike momčad pronaći formu.

Usred brojnih previranja u klubu oko preuzimanja vlasničke strukture i prodaje igrača radi nesigurne financijske situacije Kranjčar je najavio odlazak s Fratton Parka sljedećeg ljeta po isteku ugovora, ali lokalni dnevnik iz Portsmoutha The News piše da se u klubu nadaju da bi dolazak novog vlasnika Sulaimana Al-Fahima mogao promijeniti njegovo razmišljanje i natjerati ga na produljenje.

U međuvremenu je Kranjčar virtuzno odigrao protiv četveroligaša Hereforda u utakmici 2. kola Carling Cupa u utorak predvodeći svoju momčad do pobjede 4-1 s jednim postignutim golom i asistencijama za još dva gola.

Hart se nada da će Kranjčar igru protiv Hereforda ponoviti i u nedjelju protiv snažnog Manchester Cityja u utakmici 4. kola Premiershipa, te tako pomoći mornarima da osvoje prvi bod(ove) ove sezone.

"Igrači koji igraju na ovako visokoj razini su jako ponosni ljudi i igranje nogometa jedini je način na koji mogu posložiti stvari na svoje mjesto u svojim glavama. To oni čine na treninzima, a pogotovo na utakmicama. Niko je izniman igrač i to je pokazao protiv Hereforda. Možda u posljednje tri utakmice nije odigrao onako kako je želio, ali je u zadnjoj svakako dao svoj pečat. Uloga slobodnog veznjaka u igri kakvu je imao protiv Hereforda svakako mu odgovara i to je mjesto gdje zaista može puno pružiti", rekao je Hart.

Od dolaska na Fratton Park u kolovozu 2006. godina Kranjčar je za Portsmouth odigrao 99 utakmica i zabio je 12 golova.

Pročitajte više