Varteks jedva do Lensa, Deportivo čeka "Farmaceute"

HRVATSKI prvoligaši u Intertoto Cupu zasad postižu vrlo dobre rezultate. S obzirom na relativno skromne mogućnosti i brz ritam koji im je nametnut, Varteks i Slaven Belupo dogurali su dalje no što je to itko očekivao.

Treće kolo je pred vratima, kao i početak HNL-a. Igrači su umorni, ali zadovoljni. Zadovoljniji od njih mogu biti jedino navijači, koji će imati jedinstvenu priliku da u svom gradu gledaju renomirane klubove poput francuskog Lensa ili španjolskog Deportiva.

Te će se momčadi 23. i 24. srpnja naći u Varaždinu, odnosno u Koprivnici, gdje će ih dočekati euforično okruženje i mladi sastavi željni dokazivanja.

Varteks se domogao 3. kola, iako je javna tajna kako su htjeli ispasti jer uskoro počinje nova sezona Prve HNL, u koju su "Krojači" željeli ući neopterećeni. Utakmica s Lensom, uz onu s Aston Villom bit će najjača u povijesti kluba.

Lens je klub sa stogodišnjom tradicijom, koji je prije dvije godine igrao i Ligu prvaka, a prošlu sezonu francuskog prvenstva je završio kao sedmoplasirani. Kapetan Varteksa, Nikola Šafarić priznao je kako su u Intertoto kup krenuli bez većih ambicija, no unatoč tome, napravili su vrlo dobru promociju hrvatskog nogometa, prenose Sportske novosti. 

Nakon što su u drugom kolu protiv finskog Inter Turkua izborili pobjedu u zadnjim minutama pogotkom Mohorovića, postalo je jasno kako uspjeh Varteksa nije nikakva slučajnost.

Što se tiče "Farmaceuta", njihov put do trećeg kola bio je nešto lakši, no to neće biti slučaj s Deportivom, koji će biti sljedeći protivnik Koprivničana.

Španjolska momčad prošle je godine igrala Ligu prvaka, a sad se mora zadovoljiti s Intertoto kupom, na sveopću radost igrača i navijača Slaven Belupa.

Naš prvoligaš je s četiri nove pobjede u prva dva kola potvrdio status najuspješnijeg kluba Intertoto kupa, barem ako je suditi prema Međunarodnoj udruzi statističara.

U nedjelju su pobijedili rumunjsku Gloriju, a ukoliko kojim čudom isto ponove i protiv Deportiva, njihov protivnik u polufinalu mogao bi biti veliki Newcastle.

U Slavenu pak tvrde kako će igrati za svoj gušt i bez opterećenja, ali da nikakva predaja ne dolazi u obzir.

Prva utakmica igra se u La Coruni u subotu 16. srpnja, a "Farmaceuti" već 20. istog mjeseca igraju sa Zagrebom. Iako su ispunili glavni svoj cilj u Intertotu, ne sumnjamo da će se nastojati Europi predstaviti u što boljem svjetlu.

Pročitajte više