Varteks propustio šokirati Dinamo

DINAMO je u posljednjoj utakmici 10. kola HNL-a pobijedio Varteks 2:1. Mario Mandžukić i Milan Badelj bili su modri strijelci, dok je Varteksu nadu vratio Marija Smrekar, svojim povratničkim pogotokm.

Kako je Varteks, koji je na Maksimir došao nakon četiri poraza u nizu, otvorio utakmicu, nitko nije vjerovao da bi mogao doći do boda. Jedva da su Besekovi igrači došli do gola u prvom dijelu kada su upisali tek jedan udarac prema Lončariću. No, na kraju su mogli žaliti što nisu zaista uzeli taj bod.

Dinamo je bio spretniji. Angažirana igra kombiniranog Jurčićevog sastava, bez srca obrane Bišćana i Roberta Kovača već u trećoj minuti rezultirala je stopostotnom prigodom. Tomečak, predvodnik Dinamove ofenzive, s desne strane pronašao je Miroslava Slepičku u petercu, no on se odličio za najgoru varijantu udarca, a Krklec je odlično reagirao kao i još mnogo puta u utakmici. Slepička je također jedan od "novih" u udarnoj postavi.

U šestoj minuti nova prilika Dinama; rastrčani Tomečak pronalazi Mandžukića koji glavom puca pored gola. Prvi ozbiljniji odlazak Varteksa prema naprijed završio je neslavno. 16.  minuta - požutio je Matija Smrekar koji je pao u šesnaestercu nakon sudara s Callelom. Sudac je procijenio da je Dinamov veznjak u pravo vrijeme pomaknuo nogu.

Dinamova dominacija okrunjena je u 33. minuti; na sredini terena Varteksu je oduzeta lopta - pogriješio je Igor Prahić ,Sammir je brzo i odlično asisitirao a Mandžukić je s desne strane lijepo potkopao loptu i prebacio je preko Krkleca.

Do poluvremena rezultat se nije mijenjao, iako je Dinamo deset puta tukao preka golu Varteksa. U 43. minuti na ubačaj Badelja s desne strane, Mandžukić je pucao glavom, ali Krklec je držao Varteks na životu. su Varaždinci su djelovali blijedo, držali su se zatvoreno i čekali na eventualni bijeg u kontru.

U nastavku druga priča. Varteks je agresivnije ušao, pritiskali su mladi Dinamov stoperski par , a nervoza je kulminirala sjanom prigodom Mujanovića. Dinamo je ozbiljno shvatio prijetnje i poveo preko Milana Badelja, koji je konstanta ovog Dinama. Mandžukić je ubacio s desne strane, Badelj se izvukao naprijed i pobjegao obrani Varteksa, te glavom pogodio za 2:0.

Činilo se da počinje Varteksov kraj u ovoj utakmici, ali demantirao nas je Matija Smrekar. Uočio ga je Mumlek i  poslao loptu na lijevu stranu. Smrekar se riješio Ettoa i pogodio uz drugu vratnicu. Lopta se odbila u mrežu i Varteks se vratio u utakmicu.

Mujanović je u 83. minuti propustio šokirati Dinamo - prvi put. Na lijevoj je strani u kontri pobjegao Lovrenu na ubačenu loptu iza leđa Varteksovaca, ali otišao je prejako naprijed i pucao u vanjsku stranu mreže. A onda je na samom kraju Mumlek neugodno, poluvisoko tukao prema Lončariću koju odbija loptu u krilo Smrekaru, ali on se nije snašao.

Početni sastavi:

Dinamo: Lončarić, Etto, Barbarić, Lovren, Ibanez, Tomečak Badelj, Callelo, Sammir, Mandžukić, Slepička

Varteks: Krklec, Tkalčić, Škvorc, jagačić, Šimek, Conjar, Mumlek, Prahić, Hojski, Smrekar, Mujanović

Sudac: Bruno Marić

Angažirana igra na startu rezultirala je stopostotnom prigodom za Dinamo već u trećoj minuti.

Pročitajte više