Varteks remijem s Tiranom započeo Kup UEFA-e

VARTEKS je u prvom susretu pretkola Kupa UEFA-e remizirao s albanskim osvajačem Kupa 1:1. Tirana je rano povela, a Varaždinci izjednačili početkom drugog dijela. Uzvrat, koji će odlučiti momčad koja ide u drugo pretkolo, igra se za dva tjedna.

>>> Dalić: Remi s Tiranom je realno stanje stvari

Na početku susreta Varaždinci su dopustili Albancima da preuzmu inicijativu, nakon čega su došli do brzog pogotka. Tirana je imala sedam udaraca u gol, a varaždinski vratar uspio obraniti njih šest.

Varteks će za dva tjedna u Tirani pokušati ostvariti plasman u drugo pretkolo Kupa UEFA-e. Do tada će Dalić imati vremena uigrati svoju novu pomlađenu momčad.

Varaždinci su u ždrijebu dobili najbolji albanski klub, koji je dosad osvojio 22 naslova prvaka te 12 puta albanski Kup. Albanci su se u prijelaznom roku dobro pojačali, dok je varaždinski strateg Zdravko Dalić u problemima, jer mu je prošlogodišnja momčad prepolovljena.

Iako se može reći kako je Varaždince ždrijeb "pomilovao", jer nisu dobili Litex i CSKA, igraju s mladom i neuigranom momčadi, tako da im europska utakmica dolazi u najgorem trenutku.

Dalić je prije utakmice, u razgovoru za Index, ustvrdio kako bi mu odgovarala pobjeda bez primljenog gola, međutim da mu je najveća nepoznanica njegova momčad.

Varaždinci su ostali bez Jolića i Benka, koji su prošle sezone postigli 21 gol, a ključnu ulogu će imati mladi Teo Kardum i Enes Novinić.

U klub se vratio iskusni vratar Danijel Mađarić, no on i Drago Papa nisu na vrijeme prijavljeni, te će moći igrati tek u sljedećem kolu europskih natjecanja.

Tirana je 1996. godine igrala protiv Dinama (tada Croatie), a "Modri" su ih porazili ukupnim rezultatom nakon dvije utakmice 10:2. Posljednji puta su u Europi igrali 2002. godine igrali od rumunjskog Nationala.

Tijek utakmice:

Susret je pred 2000 gledatelja sudio sudac Bjeron Kuipiers iz Nizozemske.

Prilika za Varteks
. Varteks je u 10. minuti imao odličnu priliku, nakon sedam kratkih paseva od sredine terena, lopta je došla do Jerteca, ubacio je Kardum, no albanski braniči mu uzimaju loptu.

0:1. U 20. minuti slobodan udarac za goste. Izbija Vukman ispred Koprića. Korner je bio za goste. Nakon izvođenja loptu je dobio Sina koji je ubacio u peterac, na loptu je naletio bivši Varteksovac i kapetan Tirane Devis Mukaj, a Koprić je bio nemoćan.

Prilika za Varteks. Šafarić je odlično pucao u 24. minuti susreta, ali lopta je otišla tik pored vratnice.

Treneri na poluvremenu nisu mijenjali ništa u svojim sastavima. Najbolji igrač u prvom dijelu kod Varaždinaca je bio Teo Kardum, koji je u dva navrata poslao precizne lopte svojim suigračima, no oni ih nisu uspjeli realizirati.

1:1 Jertec je sa vrha šesnaesterca pucao prema albanskim vratima, a golman je loptu odbio točno na glavu Enesa Novinića, koji je loptu u 47. minuti rutinirano poslao u gol.

Prilika za Varteks. Meljnjak je u 57. minuti odlično uposlio Tea Karduma, koji je iz blizine atraktivno koljenom pucao, no lopta je otišla iznad vratnice.

Prilika za Varteks. Kardum je šest minuta kasnije s vrha šesanesterca pucao u bliži lijevi kut, a vratar Tirane u posljednjem trenutku loptu izbio u korner.

Prilika za Tiranu. Salihi je u 74. minuti ostao sam pred Koprićem, mogao birati gdje će pucati, no izabrao je za Varteks najbolju opciju, pokraj gola.

Kraj. Dalić je u drugom dijelu napravio tri izmjene, njegvoa momčad je stvarale izgledne prilike, ali nije uspjela postići pobjedonosni gol.

Sastavi momčadi:

NK Varteks: Koprić, Pokrivač, Jertec, Golik (od 70. min Mohorović), Novinić, Šafarić, Kardum (od 88. min Liber), Vuk, Melnjak, Vuman i Halilović. Klupa: Mance, Bašić, Malec, Begović i Marjanović.

KF Tirana: Hidi, Sina, Pisha, Bulku, Patushi, Duro, Mukaj, Salihi, Allmusa (od 79. min Bakalli), Sinani i Hajdari. Klupa: Nallbani, Telli, Sefa, Mekoci, Dabulla i Tafaji.

Strijelci
: 0:1 Mukaj (21. min), 1:1 Novinić (47. min).

Kartoni: KF Tirana. Patushi (žuti, 30. min), Allmusa (žuti 78. min).

Igrač utakmice
: Nedim Halilović

Pročitajte više