Varteks u Kupu UEFA usprkos lošoj igri

USPRKOS ne naročito dobroj igri Varteks je pred 3,000 gledatelja protiv slabašne Levadie došao do vodstva 3:0. Varteks se potom opušta, a Levadia dokazuje da nije momčad koju se smije toliko potcjenjivati, te smanjuju na 3:2.

Iako domaćini nisu igrali sjajno, a prilike je u prvih pola sata stvarala Levadia, Varaždinci su poveli u 34. minuti. Gol je glavom postigao Veldin Karić, nakon asistencije Mumleka.

Na poluvrijeme se odlazi minimalnim vodstvom Varaždinaca.

U 58. minuti Kristić povisuje na 2:0, ponovo nakon asistencije Mumleka. U 70. minuti Šafarić postiže lijep gol izdaleka za 3:0.

U posljednjih dvadesetak minuta Levadia uspijeva smanjiti na 3:1 golom Leytana s dva metra. Nakon propusta Varteksove obrane i pogreške Vasilja Leytan postiže još jedan gol za Estonce, 3:2.

Varteks nije igrao sjajno, ali ciljevi su ispunjeni: Varteks je u prvom kolu Kupa UEFA, a postignuta je još jedna pobjeda za poboljšanje slabog koeficijenta Hrvatske.

Nastup u prvom kolu Kupa UEFA već je izborio Dinamo pobjedom protiv Maribora.

Za Kup UEFA kasnije iza 20 sati bore se Kamen Ingrad, koji u utakmicu ulazi s vodstvom izborenim u gostima, te Hajduk koji će imati težak posao protiv Hake.

Pročitajte više