Varteks uspio zadržati mrežu netaknutom pored neefikasnog Šibenika



NOGOMETAŠI Šibenika i Varteksa odigrali su miroljubivo, bez golova, u prvoj utakmici polufinala hrvatskog Kupa u Šibeniku.

Gostujući nogometaši Varteksa puno zadovoljniji su napustili stadion na Šubićevcu jer su ostvarili plan, a to je zadržati mrežu netaknutom. Bio je Šibenik bolji protivnik tijekom cijele utakmice, imali su nekoliko izglednih prilika u prvom i drugom dijelu, no bili su neefikasni. Najbolji igrač Šibenčana Ermin Zec u nekoliko se navrata nije snašao pred golmanom Drevenom, a domaćini nisu ništa napravili niti nakon brojnih kornera.

Varteks je pod palicom novog trenera Samira Toplaka u Šibenik stigao kako bi izvukao pozitivan rezultat i sve je bilo podređeno tome. Branili su se sa devet igrača te pokušavali nešto napraviti iz kontri. Tu nisu bili konkretni, pred kraj su bili nešto hrabriji te uspjeli poremetiti igru domaćih, no to je otvorilo prostor za završni pritisak Šibenika. Usprkos pritisku u zadnjim minutama, Šibenik nije uspio. Zabili su u 92. minuti gol, no Zec je u 16-ercu igrao rukom.

Pred uzvratni susret u prednosti je Varteks, no to će biti neizvjesna utakmica jer Šibenik u finale vodi svaki remi. Inače, to je treći uzastopni remi Šibenika, koji teško pronalazi dobru formu iz zimskog perioda prvenstva. Na kraju, bila je to siromašna utakmica koja nije mogla zadovoljiti oko 3.000 navijača na Šubićevcu.

Pročitajte više