Vaterpolo kvalifikacije za OI: Hrvatska - Kanada 12:4

U TREĆEM kolu "A" skupine dodatnih kvalifikacija za odlazak na Olimpijske igre u Aten1 vaterpolisti Hrvatske pobijedili su danas Kanadu sa 12:4 (0:1, 3:0, 6:2, 3:1). Susret je odigran na plivalištu Vasco da Gama, a sudili su pred 500 gledatelja Patelli iz Brazila i Kratofil iz Slovačke.

HRVATSKA:- Vićan, Burić, Volarević, Šimenc, Vranješ 1, Štritof 1, Smodlaka 3, Milaković 2, Franković 3, Barač, Hinić 1, Fatović , Kobešćak 1.

KANADA: - Csikos, Head, Shevtsov, Lazarević 1, Mitchell 1, Feltham, Deffett, Allan, Cosic 2, Marks, Noah Miller, Lark, Nathaniel Miller, Gordon.

ČETVERCI:- Hrvatska 0, Kanada 0.

REALIZACIJA IGRAČA VIŠE:- Hrvatska 9(4), Kanada 5 (2).

Vaterpolisti Hravatske izborili su i treću pobjedu na dodatnom kvalifikacijskom turniru za odlazak na Olimpijske igre u Ateni. Nakon što su u prva dva kola savladali najopasnije protivike za prvo mjesto u skupni, Rumunjsku i Njemačku, danas su odabranici Zorana Roje porazili i do sada vodeću momčad naše "A" skupine - Kanadu. Naime, naši su današnji protivnici u prva dva susreta, protiv Poljske i Portorika zabilježili dvije uvjerljive pobjede, a poraz protiv Hrvatske bio im je prvi gubitak bodova na turniru. Kanađani su, za sada, uspjeli zadržati drugo mjesto u "A" skupini, jer su Njemačka i Rumunjska igrali nerješeno 2:2, ali ih sutra očekuje utakmica protiv Njemačke, a u četvrtak protiv Rumunjske u kojima će oni tražiti šansu za plasman među prve tri reprezentacije u našoj skupini.

Protiv naše reprezentacije nisu imali nikakvih izgleda za uspjeh unatoč činjenici što su prvu četvrtinu pogotkom Dušana Lazarevića dobili s 1:0. Izgleda da je jutarnji termin utakmice bio veći problem za naše vaterpoliste od kanadskih igrača, jer su se tek u drugoj trećini Rojini igrači "probudili" i s prosječnom igrom, u kojoj je obrana ponovno bila bolji dio momčadi, lako riješili utakmicu u svoju korist.

Naš vratar Frano Vićan ponovno je s pet obrana bio uz Milu Smodlaku, koji je uz tri zgoditka donio i najviše isključenja, bio naš najbolji igrač.

Sutra naši igraju protiv Poljske, a u četvrtak protiv najslabije momčadi u našoj skupini Portorika.

Pročitajte više