Vaterpolo kvalifikacije za OI: Hrvatska - Rumunjska 7:5

U PRVOM kolu "A" skupine dodatnih kvalifikacija za odlazak na Olimpijske igre u Ateni, koje se od 25. siječnja do 1. veljače igraju u Rio de Janeiru, vaterpolisti Hrvatske pobijedili su Rumunjsku sa 7:5 (3:1, 1:0, 2:1, 1:3). Susret je odigran na plivalištu Vasco da Gama, a sudili su pred 1000 gledatelja Apanasiev iz Rusije i Kiszei iz Mađarske.

Vaterpolisti Hrvatske izborili su prvu pobjedu na kvalifikacijskom turniru i to protiv, uz Njemačku, najopasnijeg suparnika u našoj kvalifikacijskoj skupini. Pobjednik je praktički bio odlučen nakon treće četvrtine, kada su odabranici Zorana Roje vodili sa 6:2. Za vodstvo od četiti gola najzaslužniji su vratar Fran Vićan sa deset obrana, mladi Nikola Franković, koji je s četiri zgoditka bio najefikasniji u našoj momčadi te centar Mile Smodlaka koji je osim dva pogotka zaslužan za veliki broj isključenja rumunjskih bekova.

Sutra naši vaterpolisti igraju protiv Njemačke i s pobjedom u tom susretu praktički bi osigurali prvo mjesto u skupini, jer ostali protivnici Kanada, Poljska i Portoriko još se ne mogu ravnopravno nositi s viceprvacima Starog kontinenta.

HRVATSKA:- Vićan, Burić 1, Volarević, Šimenc, Vranješ, Štritof, Smodlaka 2, Milaković, Franković 4, Barač, Hinić, Fatović, Kobešćak

RUMUNJSKA:- Raducanu, Dinu, Radu 2, Musat, Bonca 1, Josep, Stoenescu, Cretu, Fieresteanu, Juravle 2, Angelescu, Diaconu, Kadar, Andrei, Fratila

ČETVERCI:- Hrvatska 0, Rumunjska 0

REALIZACIJA IGRAČA VIŠE:- Hrvatska 8 (4), Rumunjska 7 (2)

Pročitajte više