Vatreni završetak 17. Torcida kupa: Popay po treći put prvak!



PRED prepunim tribinama u Vukovarskoj ulici Fast Food Popay pobijedio je u finalu 17. Torcida Kupa Torcidu Ražine rezultatom 6:2. Treći je to put otkako je ovog malonogometnog natjecanja da se Popay okrunio naslovom pobjednika.

Gotovo pet tisuća ljudi uživalo je u cjelovečernjem spektaklu koji je počeo još u 20 sati utakmicom za treće mjesto, a nastavio se revijalnim utakmicama 4. Gardijske brigade i KNH Torcida te pomlatka KNH Torcida i Doma za nezbrinutu djecu Maestral. Inače, treće mjesto osvojila je ekipa Klesarstvo Dicmo koja je svladala 2:1 Torcidu Solin.

Popay se prošetao turnirom


Što se finalne utakmice tiče, na terenu je od prve do posljednje minute postojala samo jedna momčad. Svojim prezentacijama na ovogodišnjem izdanju igrači Popaya bili su favoriti i u susretu protiv Torcide Ražine, a to su opravdali sa čak šest pogodaka u finalnoj utakmici i ukupnom gol razlikom 32:3. Dva gola postigao je Jure Alfirević, te po jedan Joško Goreta, Denis Kuzmanić, Ivo Radan i Drago Klarić, dok su počasne golove za poražene zabili Josip Bačelić i Dragan Vuković.

Ipak, prvi strijelac turnira dolazi iz četvrtoplasirane momčadi Torcida Solin. Martinac je zabio čak 12 golova i tako s pravom preuzeo titulu od prošlogodišnjeg osvajača Mislava Mišića iz ekipe Kidam Žile. Među osvajačima epiteta najboljeg strijelca Torcida Kupa velika su imena poput Alena Delponta, Nikole Tomičića, Duje Bajrušovića, Dinka Trebotića i drugih. Za najboljeg igrača turnira proglašen je Ivo Radan iz pobjedničke momčadi Fast food Popay. Iz Popaya je i najbolji vratar Goran Kecojević.

Tomislavu Iviću trofej Hajdučko srce

Valja napomenuti kako je između utakmice za treće mjesto i finala tradicionalno dodijeljen trofej "hajdučko srce". Ove godine on ide nedavno preminuloj legendi Hajduka Tomislavu Iviću. Hajdučko srce je od tajnika Torcide Stipe Lekića preuzela supruga Regina Ivić koja se s ponosom zahvalila Torcidi. Ivić je tako ušao u krug vječnih osvajača ovog trofeja kojeg su do sada dvaput jedino osvajali Nenad Pralija i Stipe Pletikosa,  dok od ostalih osvajača možemo izdvojiti Josipa Skoku, Ivana Bošnjaka, Darija Srnu, Dragu Gabrića i Senijad Ibričića.

Dodajmo kako je po svršetku svečane ceremonije jedan neoprezni navijač bacio bengalku u grmlje pored stadiona. Plamen je vrlo brzo zahvatio suhu travu, dim se dizao desetak metara u vis, a samo su brzom reakcijom navijači spriječili da vatra zahvati i automobile koji su bili parkirani samo nekoliko metara dalje. Pozvani su i vatrogasci, a pokušaj gašenja vatrogasnim aparatom završio je neslavno...

Pročitajte više