Već u siječnju 2003. tri multisportske priredbe

´BEZ IKAKVIH ikakvih problema sam se uključio u posao direktora Ureda za olimpijski program Hrvatskog olimpijskog odbora (HOO) zato što je moj prethodnik Darko Dujmović sa suradnicima sve obveze ispunjavao provesionalno i zato što sam obavljajući dužnost v.d. glavnog tajnika HOO-a znao što se u ovom Uredu radi i što me na ovoj dužnosti čeka´.

To je, odgovarajući na pitanje o prvim danima provedenim u Uredu za olimpijski program HOO-a, izjavio direktor tog Ureda Josip Guberina, napomenuvši da sutrenutno sve aktivnosti Ureda usmjerene realizaciji čak triju multišportskih projekata koje HOO očekuju već u siječnju 2003.

Naime, do 28. prosinca treba poslati definitivne prijave za nastup naših mladih sportaša na 6. Europskom zimskom olimpijskom festivalu mladeži (EYOWF), koji će se od 25. do 31. siječnja 2003. održati u slovenskom Bledu. Tu će, među 972 mladih sportaša rođenih 1986. i 1987. godine iz 42 europske zemlje, nastupiti i 16 hrvatskih sportaša. ´Na programu EYOWF-a bit će sedam sportova, a mi smo prijavili 4 dječaka i 2 djevojke za alpsko skijanje, po četiri u obje konkurencije za skijaško trčanje te po jednog klizača i klizačicu u umjetničkom klizanju´, rekao je Guberina napominjući da će naša delegacija, u kojoj će osim sportaša biti treneri, vođe puta i medicinsko osoblje brojiti 26 ljudi.

Zato će znatno brojnije biti naše izaslanstvo na Zimskim igrama mladeži Alpe-Jadran koje će se od 20. do 23. siječnja 2003. održati u austijskoj pokrajini Koruška. Na njima će u alpskom skijanju nastupiti tri skijaša i jedna skijašica, u skijaškom trčanju četiri nordijca i četiri nordijke, po tri stolnotenisača i stolnotenisačice te 20 mladih hokejaša rođenih 1986. i mlađih.

Istodobno se radi i na projektu ´Zimske Univerzijade 2003. koja će se od 16. do 23. siječnja 2003. održati u talijanskom Tarvisiu i na kojem bi trebala nastupiti osmero hrvatskih studenata-sportaša u alpskom i nordijskom skijanju i snowboardu te na realizaciji projekta ljetnog EYOF-a, što će se os 26. srpnja do 2. kolovoza 2003. održati u Parizu, zaključio je Guberina.

Pročitajte više