Večeras na Poljudu utrka za prvi trofej

KATALINIĆ i Jurčević ne skrivaju karte pred večerašnji Superkup. Iako je ta utakmica više-manje pripremna, ni "bijeli" ni "plavi" ne kriju želju da s trofejem uđu u novu sezonu. Početak je u 20:45.

Sastavi se znaju, a treneri pale atmosferu jer u pitanju je derbi. Sudi Riječanin Bebek.

Noćna utakmica i ljeto uvjetuju popunjen Poljud. Prvenstvo ima domaćin: "Ova utakmica će nam dobro doći na otvaranju sezone, da vidimo kakve su naše trenutačne mogućnosti, da se uvjerimo koliko smo spremni pred start prvenstva i europske obveze koje nas čekaju. Za očekivati je da dobijemo tu utakmicu. Igramo na domaćem terenu, pred svojom publikom i smatram da smo favoriti bez obzira na najave dinamovaca. Pokazat ćemo im da smo zasluženo osvojili titulu prvaka i da smo u najmanju ruku ravnopravni s njima ako govorimo o šansama u predstojećoj sezoni."  - najavljuje Ivan Katalinić.

U taboru Dinama slična je situacija. Osim Dina Drpića, svi su zdravi. Jurčevića muče slatke brige: "Očekujem da se pred prepunim Poljudom prezentiramo u pravom izdanju. A to znači da ćemo igrati na pobjedu. Zbog velikog broja igrača mnogi će završiti na tribinama. Ali to nije razlog za glavobolju ukoliko igrači to ne dožive kao frustraciju. Dinamo u ovom trenutku ima dosta igrača podjednake kvalitete i možda će neki koji ovom prigodom budu na tribinama već u sljedećem susretu biti u sastavu."

Jurčević, poput svih trenera, okreće "pilu naopako": "Pričalo se o velikom broju odlazaka s Poljuda, no Hajduk je i nadalje ostao vrlo jak. Ostali su Vejić, Miladin, Neretljak, Carević, Rukavina... Hajduk je zadržao supstancu i sigurno je sačuvao i ambiciju borbe za prvo mjesto. Utakmicu Superkupa u Splitu doživljavamo kao borbu za trofej. Bolju pripremu za novu sezonu nismo mogli poželjeti."

Kako će igrati Dinamo? Jurčević sa Slobodnu Dalmaciju precizira: "Glavna poanta Dinamove igre jest kombinatorika. Nešto smo slabiji u defenzivnom smislu, odnosno u trenucima kada protivnik ima loptu. Taj segment igre još moramo doraditi što neće biti lako jer u momčadi prevladavaju igrači ofenzivne orijentacije. Glede kombinatorike mi smo sigurno bolji od Hajduka, no Splićani su zadržali silinu, agresiju i direktnost u igri. Očekujem stoga danas vrlo zanimljivu utakmicu."

Susrete Hajduka i Dinama nikad nije trebalo posebno najavljivati. Jedino što svaki ljubitelj nogometa može poželjeti jest lijep nogomet i manje od 30 prekršaja na utakmici. Hoće li večeras biti tako? Saznat ćemo iza 22:30.

Vjerojatni sastavi:

HAJDUK (3-4-1-2): Balić - Žilić, Vejić, Neretljak -Šuto, Đolonga, Ćaćić, Pralija - Carević - Blatnjak, Turković

DINAMO (3-4-1-2):
Turina - Lučić, Mijatović, Milinović - Bošnjak, Tomić, Agić, Pranjić - Kranjčar - Ljubojević, da Silva

M.R.

Pročitajte više