Večeras prva utakmica finala Lige Ožujsko: Cibona dočekuje Zadar

VEČERAS u 20 sati počinje prva finalna utakmica hrvatske košarkaške Lige, u Draženovom domu Cibona dočekuje Zadar. Finale se igra na tri pobjede.

Ni Cibona ni Zadar ove sezone nisu osvojili još niti jedan trofej, iako su sudjelovali u finalima. Zadar je ostao bez Kupa protiv Splićana, a Cibona u Zagrebu nije uspjela osvojiti Goodyear ligu.

"Vjerujem da imamo dovoljno ponosa, volje i želje da učinimo sve kako bismo osvojili prvenstvo, jedini trofej koji se još dijeli ove sezone. Svaki je trofej značajan, i igračima i meni kao treneru. Ovaj trofej ima dodatnu težinu u činjenici da bismo trebali povratiti naslov prvaka, prošle sezone izgubljen nakon 11 uzastopnih naslova", - rekao je Dražen Anzulović pri najavi utakmice.

"Dobra obrana je ključ svega", rekao je trener Zadra Danijel Jusup. "U finalima je uvijek sve moguće, nema unaprijed poznatih pobjednika. Ponavljam, oni su favoriti, ali niti mi nismo bez izgleda. Ukoliko nam se ukaže i najmanja prilika, znat ćemo je iskoristiti. Nadam se dobroj i kvalitetnoj košarci u finalnoj seriji, gledatelji će imati što za vidjeti. Cibona sada figurira kao apsolutni favorit, ali Zadar nikada ne treba unaprijed otpisivati", dodao je Jusup, piše Jutarnji list.

Cibona i Zadar ove su se sezone susreli četiri puta, a kao pobjednik je svaki put izišao domaćin.

Pročitajte više