Večeras susret odluke: Dinamo protiv Heerenveena za proljeće u Europi

DINAMU večeras igra jedino pobjeda. Heerenveen mora pasti, žele li plavi dočekati proljeće u Europi. Susret od 20.45 sati možete pratiti na adresi live.index.hr.

Heerenveen je u posljednjim utakmicama pokazao da je vrlo opasan, i pitanje je hoće li se Dinamova momčad moći suprotstaviti Nizozemcima koji su u prošlom kolu bili bolji od Stuttgarta, a u nacionalnom prvenstvu remizirali su s Feyenoordom.

Lončarević je pokušao složiti momčad koja će trkački moći parirati Nizozemcima, pa je iz momčadi izbacio Niku Kranjčara. Iako je bilo najavljivano kako će i Ivan Bošnjak biti na klupi, igrač koji je u dosadašnjim utakmicama zasigurno bio jedan od najboljih na terenu, ipak će nastupiti i to kao druga polušpica uz Veldina Karića. U napadu Dinama zaigrat će samo Da Silva, no Karić i Bošnjak ubacivat će se naprijed.

"Okosnicu sastava imamo, više u ovome trenutku ni ne možemo napraviti. Moj osnovni zahtjev je da svaki koji bude istrčao mora dati sve od sebe, samo bezrezervna borbenost može inicirati i kvalitetu u našoj igri." - rekao je na press konferenciji strateg plavih Lončarević dodajući kako nije toliko nadobudan da misli kako se nešto može postići preko noći.

U veznom redu plavih igrat će Edin Mujčin, Jasmin Agić, Danijel Pranjić i Mario Buljat. Od Pranjića i Buljata možemo očekivati brzinu i borbenost, no pitanje je koliko su psihički spremni za utakmice “biti ili ne biti”. Edinu Mujčinu za vratom su godine, ali tu je iskustvo s kojim to pokušava nadomjestiti, a Jasmin Agić mora se čuvati prljavih startova.

Obrana bi trebala biti najčvršća karika Dinamove momčadi, jer opasni Nizozemci igraju s tri napadača iza kojih ordiniraju vrlo dobri vezni igrači koji ih opskrbljuju vrlo iskoristivim i opasnim loptama. U Dinamovoj obrani bit će Ješe, Lučić i Milinović, s tim da će Lučić biti središnji igrač obrane, a pitanje je kako može tu poziciju odigrati, jer posljednje utakmice igra na boku.

Osim što imaju spremniju momčad, i fizički i psihički, Nizozemci nemaju imperativ pobjede za razliku od Dinamovaca kojima bi i to moglo poremetiti igru.

Dinamo i Heerenveen trenutno imaju 3 boda u skupini G lige UEFA. Momčad koja pobijedi zauzet će treće mjesto u skupini i time prezimiti u Europi. Nizozemcima je dovoljan i bod jer u posljednjem kolu igraju protiv Beverena, dok bi Dinamo u slučaju remija s Heerenveenom u posljednjem kolu morao pobijediti Stuttgart.

Dinamo će večeras igrati u rezervnim, bijelim dresovima iako je domaćin, a u Maksimiru neslužbeno doznajemo kako je UEFA izašla ususret Nizozemcima i dopustila im je da oni kao gost izaberu dres koji će nositi. Međutim, na službenim stranicama Dinama piše kako je razlog promjene dresa taj što Nizozemci imaju dva kompleta iste boje kao što je Dinamov plavi. Glasnogovornik Dinama Ado Kožul, koji je trenutno na bolovanju, pa ne zna točno o čemu se radi, rekao nam je kako nije ništa čudno da u međunarodnim utakmicama gost bira dres.

U drugom susretu naše skupine sastaju se Beveren i Benfica.

Vjerojatni sastav Dinama: Vasilj, Ješe, Lučić, Milinović, Buljat, Agić, Pranjić, Karić, Bošnjak, Mujčin, Da Silva

Vjerojatni sastav Heerenveena: Vandenbussce, Bakkati, Hannson, Selp, Rzasa, Hestad, Rose, Huntelaar, Selakovic, Radomski, Yildrim

Pročitajte više