Večeras talijansko finale Lige prvaka

U FINALU nogometne Lige prvaka sastat će se dvije velike talijanske momčadi: Juventus i Milan. Susret počinje u 20.45 sati, a igra se na Old Traffordu, stadionu Manchester Uniteda.

Nakon pobjeda protiv Reala i Intera, Juve i Milan zasluženo su došli do večerašnje finala. Put do finala nije ni jednoj momčadi bio lagan.

Juve je u skupini prvog kruga bio s Feyenoordom, kijevskim Dinamom i Newcastleom. U drugom krugu bili su u skupini s Deportivom, Manchesterom i Baselom. U četvrtfinalu bili su bolji od Barcelone, a u polufinalu od Reala.

Milan je bio u skupini prvog kruga s Lensom, Deportivom, i Bayernom. U drugom krugu protivnici su im bili Real Madrid, Borussia Dortmund i Lokomotiv Moskva. U četvrtfinalu su pobijedili Ajax, a u polufinalu su bili bolji od gradskog rivala Intera.

U trofejima Milan bolje stoji od Juventusa.

Milanezi su 5 puta bili prvaci Europe, osvojili su 3 Interkontinentalna kupa, 3 europska Superkupa i 2 puta su bili pobjednici Kupa pobjednika Kupova. Posljednji put su osvojili europski trofej 1995. godine.

Juventus je 2 puta bio prvak Europe, 3 puta pobjednik Kupa UEFA, osvojio je 2 Interkontinentalna kupa, 2 europska Superkupa i jednom su bili pobjednici Kupa pobjednika kupova. Posljednji put su slavili u Europi 1996. godine.

Večeras će Juventus igrati bez jednog od svojih najboljih igrača Pavela Nedveda koji je neoprezno u utakmici polufinala zaradio treći žuti karton, pa mora odrađivati kaznu. Igor Tudor vjerojatno će igrati od prve minute.

Milan najvjerojatnije neće koristiti usluge Darija Šimića. Iako se oporavio do ozljede, Šimić je više prisutan u Serie A i talijanskom Kupu nego u Europi. No, budući da je Costacurta ozlijeđen, Šimić možda ipak bude u sastavu, makar u drugom dijelu.

Spomenimo još da pobjednik dobiva 10 milijuna švicarskih franaka.

Pročitajte više