Veić u četvrtfinalu zagrebačkog Challengera

HRVATSKI tenisač Antonio Veić ostvario je najveći uspjeh u karijeri, plasmanom u četvrtfinale zagrebačkog ATP Challengera.

Veić, trenutno 348. tenisač na ulaznoj ATP ljestvici, u osmini finala je izbacio prvog nositelja i 63. igrača svijeta, Nijemca Denisa Gremelmayra koji mu je predao susret kod rezultata 7-6(4), 4-1. Od samog početka dvoboja Gremelmayr je pokazivao očite znakove nervoze, a posebno su ga smetali bučni Veićevi navijači. Iako je na startu napravio break i poveo 3-1, Veić je tu prednost ispustio pa se igrao tie-break. U odlučujućoj igri obojica su teško zadržavali svoj servis, no mladi hrvatski tenisač je ipak stalno bio korak ispred i na kraju slavio sa 7-4.

Treba reći da je Gremelmayr od početka susreta imao prigovore na ponašanje publike, no sudac Danilo Peskar je smatrao da je sve u granicama dopuštenog. Nijemca je takav stav suca dodatno razljutio, pa je pozvao i vrhovnog suca turnira koji mu je ponovio stav glavnog suca.

Odmah na početku drugog seta Veić u prvom gemu koristi drugu priliku za break, a Gremelmayr nakon toga traži pomoć fizioterapeuta zbog bolova u gležnju. Pri rezultatu 4-1, nakon što je izgubio dva početna udarca, Nijemac je odlučio predati susret.

"Već prije dva tjedna imao sam problema s tim gležnjem, a nisam htio previše riskirati uoči važnijih turnira u idućih par tjedana. Sredinom prvog seta ponovo sam osjetio bol koja mi je stvarala probleme kod mog najboljeg udarca, beckhenda", rekao je Gremelmayr nakon meča, te pohvalio igru svog mladog protivnika.

"Za svoje godine igra jako dobar tenis. Dobro se kreće i sviđa mi se njegovo ponašanje na terenu. Pokazuje borbeni karakter. Vidjet ćemo u budućnosti da li će ostvariti rezultate u skladu sa svojim mogućnostima", zaključio je Nijemac.

Veić je, razumljivo, bio vrlo zadovoljan: "Ovo je moj daleko najveći uspjeh. Cijeli meč sam imao veliku tremu, tresao sam se, ali znao sam da mogu s njim igrati. Trener Goran Prpić mi je uoči susreta rekao da se opustim jer nemam što izgubiti i tako sam se postavio. Malo su me zbunjivali njegovi prosvjedi kod suca. Nisam znao u čemu je problem, ali sada više nije ni bitno. Znam da u četvrtfinalu igram protiv Španjolca Ribe koji me je prošle godine u Umagu razbio. Sad mislim da će biti drugačije".

Jedan hrvatski tenisač tako je već osigurao četvrtfinale, a priliku da mu se pridruže u četvrtak će imati još dvojica. Vjekoslav Skenderović, koji je, poput Veića, prošao kvalifikacije na Zagreb Openu, igrat će od 17 sati protiv 9. nositelja, Belgijanca Christophea Rochusa, a Roko Karanušić, 5. nositelj turnira i Talijan Alberto Brizzi, igrat će odmah nakon njih.

Program u Sportskom parku Mladost u četvrtak počinje u 14 sati, a ulaz je slobodan do subote.

ATP Challenger Zagreb, 2. kolo:

Veić – Gremelmayr 7-6(4), 4-1, predaja

Riba – Kukuškin (8) 7-5, 6-3

Eschauer (6) – Ulihrach 7-6(4), 4-3, predaja

Berlocq (2) – Marach 1-6, 7-5, 6-4

Totalsport
Foto: AFP

Pročitajte više