Vejić: Ovo je horor

Foto: Šime Zelić/PIXSELL

HRVOJE VEJIĆ (46), igračka legenda Hajduka, a sada klupski kroničar koji u posljednje vrijeme kritički komentira igre Hajduka i stanje u klubu, oglasio se povodom novog debakla Hajduka, domaćeg poraza od Dinama 0:1 za ispadanje u polufinalu SuperSport Hrvatskog kupa.

Hajduk je tako u četiri dana porazima od Dinama na Poljudu u prvenstvu i Kupu samo teoretski ostao u utrci za naslov u SuperSport HNL-u, dok je eliminiran iz Kupa, koji je osvajao dvije prethodne godine. 

Vejić je za Hajduk igrao kao branič sedam godina u dva mandata i skupio 205 nastupa i 19 golova. Jedan je od najtrofejnijih igrača kluba od sredine 90-ih jer je s Hajdukom osvojio po dva prvenstva i Kupa. Kao kapetan je vodio Bile do posljednjeg naslova prvaka 2005. 

"Karoglan je opet koristio istu taktiku, koja ne funkcionira. Jakirović je sve promijenio, iznenadio i savršeno pogodio"

Sada na Dalmatinskom portalu piše: "Oba trenera su napravila par izmjena u odnosu na zadnju utakmicu, ali razlika je bila što je Karoglan koristio iste taktičke postavke, koje već duže vrijeme ne funkcioniraju, dok je Jakirović kompletno promijenio taktiku, iznenadio i savršeno pogodio.

Već u 15. minuti gubimo, opet plod Jakirovićeve dobre ideje. Kulenovića je poslao kako bi vezivao Hajdukove stopere i oslobodio Petkoviću da se uvlači u prostor između zadnje i vezne linije, gdje je najopasniji. U situaciji kod gola ostaje na 18 metara od gola jedan na jedan s Benrahouom, zašto je Benrahou tu u toj situaciji nije mi jasno jer nema šanse da zaustavi Petkovića, slijedi udarac, na odbijanac kasnimo kako smo i kasnili cijelu utakmicu i Kulenović zabija. Do poluvremena gledamo horor. Trebali smo primiti pet komada, spašavao nas je Lučić koji je zamijenio ozlijeđenog Lovru vrlo rano.

"Sezona koja je trebala biti ta, ispala je horor"

U 96. minuti Sigur pogađa gredu, bilo bi sjajno da je pogodio gol, ali nije, nismo ni zaslužili, iskreno. I to je to. Sezona koja je trebala biti ta, ispala je horor. Ovo definitivno boli. Mislim da samo Hajduk može prosuti nešto što gradi godinama u par tjedana. Također, sad mi je jako žao što sam kritizirao Leku, sad je jasno koliko sam bio u krivu - isprika, Ivane. Za kraj, šta ćemo, šalimo se na svoj račun, ispali smo iz kupa, ali se zato okrećemo  prvenstvu. Odoh se objesit."

Pročitajte više