Vekić izgubila u polufinalu Brisbanea, ali dohvatila renking karijere

Foto: Hina

DONNA VEKIĆ nije se uspjela plasirati u finale WTA turnira na tvrdoj podlozi Brisbanea. Hrvatska tenisačica ispala je u polufinalu od Čehinje Karoline Pliškove, inače osme igračice svijeta. Petopostavljena Čehinja bila je bolja od Vekić rezultatom 6:3, 6:4 nakon sat i dvadeset minuta igre.

Namučila iskusnu Čehinju pa ipak izgubila

22-godišnja Hrvatica ni u četvrtom međusobnom susretu nije uspjela nadigrati iskusnu Pliškovu. Započela je Vekić dobro meč protiv osme igračice svijeta, povela s 2:1 i imala 40:30 na svom servisu, ali je tada promašila čisti poen i smeč te šansu za potvrdu breaka. Potom je izgubila i prednost oduzetog servisa. Čehinja je osvojila i sljedeća tri gema i stigla do nedostižnih 5:2 u prvoj dionici meča.

Vekić je dvostrukom servis-pogreškom u petoj igri popločala put Pliškovoj do pobjede, ali se nije i olako predala. U sljedećem gemu vratila je break zaostatka. No u sljedećoj igri Pliškova je stigla do nove prednosti. Kod zaostatka od 3:5 Vekić je spasila tri meč-lopte i prisilila Čehinju da servira za pobjedu.

I u posljednjem gemu gledala se velika borba. Vekić je imala dvije break prilike, ali je oba puta Pliškova pogađala winnere i na kraju pogreškom Hrvatice realizirala šestu meč-loptu.

Renking karijere i status najbolje Hrvatice

Nije išlo do kraja turnira u Australiji, ali je 22-godišnja Osječanka s tri ovotjedne pobjede osigurala najbolji renking karijere. Prema sadašnjim projekcijama, čeka je skok na 29. mjesto WTA ljestvice, čime će početkom sljedećeg tjedna preuzeti status vodeće hrvatske tenisačice ispred trenutno najbolje rangirane Petre Martić.

U finalu će osma igračica svijeta igrati protiv Ukrajinke Lesje Curenko koja je u prvom polufinalu nadigrala Japanki Naomi Osaku 6:2, 6:4.

Pročitajte više