Veličanstven doček za Azzure u domovini

NOVI svjetski nogometni prvaci, Talijani vratili su se u domovinu gdje im je priređen veličanstven doček.

Zrakoplov svjetskih prvaka sletio je u rimsku vojnu zrakoplovnu luku Pratica di Mare, a prvi se pred tisućama navijača ukazao kapetan Fabio Cannavaro s pobjedničkim pokalom, iza njega izašao je izbornik Marcello Lippi.

"Nisam siguran jesmo li u raju, no osjećaj je sjajan," kazao je izbornik "Azzurra".

Pored mnoštva navijača, te brojnih dužnosnik,a talijanskoj vrsti počast je odala i slavna zrakoplovna skupina "Air Force Tri-Colour Arrows" brojnim vratolomijama u zraku.

Po dolasku u Rim igračima je priređeno primanje kod predsjednika Georgia Napolitana, te premijera Romana Prodia. Potom je "fešta" nastavljena a cirkusu Maksimusu gdje se okopilo više stotina tisuća ljudi.

Talijanski premijer Romano Prodi uručio je talijanskim reprezentativcima i članovima stručnog stožera ordene u znak zahvalnosti što su osvojili naslov svjetskih prvaka.

Prodi je na primanju "Azzurrima" upriličenom u vrtu Palazzo Chigi čestitao talijanskoj vrsti na velikom uspjehu ostvarenom na World Cupu.

"Talijanski nogomet prolazi kroz najteže trenutke u povijesti, no vi ste narodu vratili nadu u bolje sutra. Ponovo ste ujedinili zemlju," poručio je Prodi.

Index.hr/Hina

Pročitajte više