ZLATKO KRANJČAR (1956. - 2021.)

Veličanstven potez bečkog Rapida, za Petrinju prodaje trenirke posvećene Cici

Foto: Rapid Beč

VIJEST o smrti velikog Cice Kranjčara duboko je potresla nogometnu zajednicu. Ne samo navijače Dinama, gdje je ostavio najbolje dane svoje igračke i trenerske karijere, nego i ljude u cijeloj regiji i Europi, koja ga pamti kao sjajnog igrača i velikog gospodina.

Prekrasne vijesti o spomenu na Cicu stižu iz bečkog Rapida, kluba u kojem je igrao nakon Dinama. Kranjčar je ondje osvojio dva naslova prvaka Austrije te je igrao finale Kupa pobjednika kupova protiv Evertona. 

Igrači Rapida su na gradski derbi s Austrijom istrčali s trenirkama na kojima je bio spomen Cici. Na njima piše "Hvala za sve, Cico", a postoje hrvatska, njemačka i slovenska verzija natpisa. Ispred stadiona je obješena crna zastava, a posebno lijepa gesta je činjenica da će Rapid trenirke staviti na aukciju na klupskoj stranici, a sav zarađeni novac ići će za pomoć u potresu stradalom području na Baniji.

"Kranjčar je bio član naše obitelji i ovo nas je jako rastužilo i pogodilo. Želimo mu odati počast kao i mnogim bitnim ljudima koji su formirali naš klub. To je naš način i naš duh, nadam se da ćemo uvijek ostati takav klub", rekao je direktor Rapida Christoph Peschek.
 

Pročitajte više