NBA

Veličanstveni Durant povijesnom partijom razbio Buckse, Netsi korak do finala Istoka

Foto: AP Photo/Adam Hunger/Guliver Image

BROOKLYN NETSI svladali su Milwaukee Buckse na svom terenu 114:108 i poveli 3:2 u seriji polufinala Istočne konferencije NBA lige. 

Bucksi su puno bolje otvorili susret te su nakon prve četvrtine imali ogromnih 14 poena prednosti. Do kraja poluvremena dali su još dva poena više od domaćina pa se na odmor otišlo s rezultatom 59:43 za gostujuću momčad. Ipak, domaći su se u nastavku probudili te na krilima Duranta upisali veliki preokret koji ih je doveo na korak do finala Istoka.

Junak je bio nevjerojatni Kevin Durant. Najbolji ofenzivac lige imao je nestvarnih 49 poena, 17 skokova i 10 asistencija. Tome je dodao tri osvojene lopte i dvije blokade, uz tek tri izgubljene lopte. Durant je ovime postao prvi igrač u povijesti lige koji je upisao barem 45 poena, 15 skokova i 10 asistencija u utakmici play-offa. Za ovaj učinak trebala su mu samo 23 šuta, od kojih je pogodio 16. Tricu je gađao 4/9, dok je s linije slobodnih bacanja imao 13/16.

Drugi najraspoloženiji igrač bio je Jeff Green s 27 poena, jednim skokom i četiri asistencije. Buckse je, očekivano, predvodio Giannis Antetokounmpo koji je ubilježio 34 poena, 12 skokova, četiri asistencije i dvije blokade. Kyrie Irving nije igrao jer se ozlijedio u prošloj utakmici, a James Harden je imao jako lošu utakmicu. Za 45 minuta imao je tek pet poena uz šut iz igre 1/10. Doduše, svojoj ekipi pomogao je kao playmaker i ubilježio je osam asistencija.

Pročitajte više