Velika kriza hrvatskog futsal prvaka, raspada se "Dream Team"

Foto: Hina

PRIJE samo devet mjeseci Nacional je u "Dvojci" Doma sportova igrao utakmicu protiv ruske Yugre. Remi ili pobjeda vodili su ih na Final Four Lige prvaka. Nacional je u prvom dijelu stvorio šest ili sedam izrazitih šansi za gol, ali slaba efikasnost im se obila o glavu i fizički spremniji Rusi (koji u svom prvenstvu igraju utakmice koje su 10 minuta duže od hrvatskih) slomili su zagrebačku momčad na samom kraju utakmice. Bez obzira na to, činjenica da je Nacional tako snažan klub držao u šaci barem polovicu utakmice dovoljno je govorilo o njegovoj moći. Na kraju sezone s lakoćom je osvojio prvenstvo Hrvatske, kao i kup, a izgledali su kao momčad koja suparniku može dati deset golova u mrežu kad god poželi.

U javnosti se govorilo o tome da će u momčad doći Ricardinho, jedan od najatraktivnijih i najkvalitetnijih igrača na svijetu, a doveden je sjajni brazilski vratar Carlos Espindola te se činilo kako je Nacional na putu velikog uspjeha.

Ipak, ovog ljeta dogodila se velika promjena. Nakon što su USKOK i DORH započeli istragu protiv šefa kluba Ivice Đole, on je zapao u velike financijske probleme i uslijedila je najklasičnija priča hrvatskog sporta.

Najprije je vratar Espindola najavio da odlazi iz kluba, a zatim su ga u svega nekoliko dana napustili hrvatski reprezentativci Franco Jelovčić i Luka Perić, srpski reprezentativac Slobodan Rajčević, slovenski reprezentativac Rok Mordej, a očekuje se da će to učiniti i njegov suigrač iz reprezentacije Kristijan Čujec. Tako je Nacional ostao sa samo dvojicom igrača iz stalne i uže rotacije, a vidjet će se hoće li otići i neki drugi igrači.

 

Pročitajte više