Velika pobjeda Donne Vekić. S turnira izbacila bivšu prvu tenisačicu svijeta

Foto: EPA

HRVATSKA tenisačica Donna Vekić plasirala se u drugo kolo WTA 1000 turnira u Miamiju nakon što je pobijedila Čehinju Karolinu Pliškovu sa 6:4, 2:6, 6:2. Bio je to njihov deseti međusobni susret i treća pobjeda hrvatske tenisačice, koja se nalazi na 34. mjestu svjetskog poretka.

Vekić je loše otvorila meč protiv 31-godišnje Čehinje, trenutno 46. igračice svijeta, koja je 2017. bila prva na WTA ljestvici. Izgubila je prva dva gema, no uspjela je osvojiti iduća dva za izjednačenje. Do 4:4 su obje tenisačice držale svoje servise, a tada je 27-godišnja hrvatska tenisačica napravila break za 5:4, a potom obranila svoj servis za 6:4 i vodstvo u setovima.

Čehinja je napravila break za 3:1 u drugom, a kod 5-2 još jednom oduzela servis suparnici za 6:2 i izjednačenje u setovima. Vekić se u odlučujućem, trećem setu probudila. Povela je 2:0, a potom je pri vodstvu 3:1 napravila još jedan break. U sedmom gemu je imala dvije meč lopte, no nije ih iskoristila. Međutim, već u idućem gemu je privela meč kraju.

U drugom kolu čeka je 29-godišnja Ruskinja Ekaterina Aleksandrova, koja je kao 14. nositeljica bila slobodna u prvom kolu. Dosad su ove dvije igračice četiri puta igrale međusobno. Ukupan Rezultat je izjednačen.

Petra Martić ispala s turnira

Druga hrvatska predstavnica u Miamiju Petra Martić poražena je u prvom kolu od Amerikanke Claire Liu s 4:6, 1:6. Martić je otvorila meč oduzevši servis 23-godišnjoj Amerikanki, no Liu je već u idućem gemu izjednačila, a potom pri vodstvu 2:1 napravila još jedan break za vodstvo 3-1. Martić se vratila u meč izjednačivši na 3:3, ali je kod rezultata 5:4 za Liu još jednom izgubila servis, a time i set.

Američka tenisačica je u drugom setu povela 3:0, Martić je smanjila na 3:1, da bi 114. tenisačica svijeta zaključila meč s tri gema u nizu. Bio je to njihov prvi međusobni susret.

Pročitajte više