Velika pobjeda: Mario Ančić nakon godinu dana svladao tenisača iz Top 50

VELIKU je pobjedu ostvario naš Mario Ančić u 2. kolu ATP turnira u Indian Wellsu (iz Masters serije 1000). Svladao je Francuza Juliena Benneteaua 4:6, 7:6(5), 6:3.

Meč je trajao čak dva sata i 41 minutu i prva je Ančićeva pobjeda protiv nekog tenisača iz kruga 50 najboljih nakon više od godinu dana. U veljači prošle godine je, na posljednjem pravom nastupu u Rotterdamu, pobjeđivao Simona, Južnija i Schüttlera.

Ove je sezone Ančić igrao samo na ATP Challenger turnirima te na ITF Futures turnirima. Posljednji ATP meč je odigrao prošle godine u Kitzbühelu, u svibnju, kada je poražen od Rubena Ramirez-Hidalga.

No, u Indian Wellsu je, može se reći, napravio pravi korak povratka vrhunskom tenisu. Nakon pobjede protiv Amerikanca Reynoldsa u prvom kolu, u drugom je nakon sjajne igre svladao 37. igrača na svijetu, Francuza Juliena Benneteaua.

Bio je to posve neobičan meč, a dovoljno je reći da je Ančić u drugom setu imao 5:0, no Benneteau je uzvratio sa šest gemova zaredom i servisom za meč. No, tada je pružio ruku povratka Ančiću, na break-loptu je napravio dvostruku servis-pogrešku, a u tie-breaku je Ančić stalno bio jedan korak ispred.

Treći set je Ančić otvorio sa 4:1, no francuski tenisač je opet imao odgovor, ali ne toliko jak kao u drugom setu. Došao je do 4:3 i 30:30 na servi Hrvata, ali dalje od toga nije išlo. Ančić je uzeo dva gema za sjajnu pobjedu kojoj se iznimno veselio.

U meču je Ančić imao čak 21 break-priliku, od kojih je iskoristio sedam. Francuz je, pak, napravio šest break-gemova od osam prilika. Na kraju je Ančić uzeo tek jedan poen više (110:109), a obojica su dosta loše koristila drugi servis. Nakon njega je Ančić osvojio tek 32 posto poena, a Benneteau tek nešto više - 35 posto.

Sljedeći Ančićev suparnik je treći igrač svijeta Rafael Nadal koji je pobijedio Rainera Schüttlera 6:4, 6:4. U karijeri su Nadal i Ančić igrali četiri puta, a Španjolac ima 3:1.

ATP Indian Wells, 2. kolo:


Ančić - Benneteau (31) 4:6, 7:6(5), 6:3

Nadal (3) - Schüttler 6:4, 6:4

Pročitajte više