Velika podrška Rooneyu prije Hajduka: "Ne poštuju ga samo lakrdijaši"

Foto: Getty Images/ Guliver Image
 
Prije utakmice s Hajdukom, Evertonov Wayne Rooney objavio je kraj svoje reprezentativne karijere. Za Englesku je ubilježio 119 nastupa, a s 53 gola je najbolji strijelac te reprezentacije u povijesti. Prve riječi podrške stigle su od bivših trenera i suigrača, ali i ljutih rivala.
 
"Prava šteta. Još uvijek može puno toga dati Engleskoj. Šteta što će propustiti Svjetsko prvenstvo", rekao je Sven Göran Eriksson.
 
"Uvijek nedostaje kapetan i legenda poput njega jer ima iskustva i osvojio je trofeje. Zabio je 200 golova u Premier ligi. On je vrhunski igrač koji može pomoći momčadi, a mladi igrači mogu učiti od njega. Želimo stalno gledati ljude poput njega na terenu jer je vrlo zahvalan. Radi ono što voli. On je sjajan tip i uvijek će biti legenda", poručio je bivši Rooneyev suigrač Paul Pogba.
 
Najoštriji prema Rooneyevim kritičarima bio je Gary Neville:
"Toliko lakrdijaša se sada odriče njegove internacionalne karijere. Nemate pojma koliko je dobar i koliko je to teško. Vratite se igranju FIFA-e.“
 
"Kakva karijera Waynea Rooneya, fantastično je služio svojoj zemlji. Jedini put kada me naživcirao bilo je kada je odglumio penal protiv nas, u 49. utakmici", rekla je Arsenalova legenda Sol Campbell.
 
Stoper je mislio na utakmicu u kojoj je sudac neopravdano pokazao na bijelu točku poslije Rooneyeva pada nakon kontakta s njim, čime je prekinut Arsenalov niz od 48 utakmica bez poraza.
 
 

Pročitajte više