Velike ambicije Velimira Zajeca

MENADŽER i izvršni direktor premierligaša Portsmoutha, Velimir Zajec, najavio je ambiciozne planove koje priprema za klub srbijanskog tajkuna Milana Mandarića, a u njegovim planovima najvažniji je prijelaz na novi način igre.

Zajec je na Fratton Park stigao prošlog mjeseca na funkciju izvršnog direktora. Međutim, kada je dotadašnji menadžer Harry Redknapp podnio ostavku Zajec je privremeno preuzeo momčad.

Pod njegovim vodstvom Portsmouth je osvojio osam bodova iz 5 susreta (dvije pobjede, dva neodlučena ishoda i poraz od Arsenala). Za svoj rad je dobio odlične kritike, pa mu je predsjednik kluba i prijatelj Milan Mandarić ponudio da preuzme momčad, što je Zajec prihvatio.

Engleski mediji Zajeca opisuju kao "čovjeka iz sjene", koji pred svjetla medija radije gura svog prvog pomoćnika Joea Jordana. No, uporni otočki novinari iz Zajeca su ipak uspjeli iščupati par rečenica o planovima za budućnost Portsmoutha.

Kao svoj prvi cilj Zajec je naveo ostanak Portsmoutha u Premierligi, a nakon toga radit će na plasmanu u europska natjecanja.

"Moramo postati bolji nego što smo sad. Bio bih sretan ako bi jednog dana igrali poput Arsenala ili Chelsea." - izjavio je Zeko, pa dodao: "Oni nerijetko mijenjaju stilove igre, a čini mi se da se i ostali klubovi počinju tome prilagođavati."

"Želio bih da Portsmouth može igrati tako da možemo promijeniti sustav igre za vrijeme utakmice. Vjerujem da ćemo uskoro vidjeti sve više klubova u Premierligi koji tako igraju." - zaključio je Zajec.

Pročitajte više