Velike promjene na popisu BiH. Prvi put pozvana dva stopera s hrvatskom putovnicom

Foto: Armin Durgut/PIXSELL

SERGEJ BARBAREZ objavio je svoj prvi popis nogometnih reprezentativaca Bosne i Hercegovine otkad je preuzeo dužnost izbornika. Reprezentacija BiH u lipnju će odigrati dvije prijateljske utakmice, protiv Engleske i Italije. Barbarez je napravio značajne promjene u reprezentaciji. Oprostili su se Miralem Pjanić i Ibrahim Šehić, nekoliko igrača je ozlijeđeno, a tu je i dosta novih lica.

Među novim licima je i Nikola Katić, bivši stoper Hajduka i Slaven Belupa, koji je 2017. upisao nastup za Hrvatsku u prijateljskoj utakmici protiv Meksika. U reprezentaciju je prvi put pozvan i još jedan stoper s hrvatskom putovnicom, a radi se o Rijekinom braniču Stjepanu Radeljiću.

Popis reprezentacije BiH:

Golmani: Nikola Vasilj (St. Pauli), Kenan Pirić (AEK Larnaca), Osman Hadžikić (Velež)

Obrana: Jusuf Gazibegović (Sturm Graz), Sead Kolašinac (Atalanta), Anel Ahmedhodžić (Sheffield United), Dennis Hadžikadunić (HSV), Ermin Bičakčić (Eintracht Braunschweig), Nikola Katić (FC Zurich), Stjepan Radeljić (HNK Rijeka), Tarik Muharemović (Juventus)

Vezni red: Rade Krunić (Fenerbahče), Benjamin Tahirović (Ajax), Denis Huseinbašić (1. FC Köln), Ivan Bašić (Orenburg), Armin Gigović (Midtjylland), Dal Varešanović (Rizespor), Haris Hajradinović (Kasimpaša), Dženis Burnić (Karlsruher)

Napad: Edin Džeko (Fenerbahče), Ermedin Demirović (Augsburg), Haris Tabaković (Hertha) i David Vuković (Borac).

Pročitajte više