Dinamo - Rosenborg od 21:00

Velike uplate na Dinamo, kladionice promijenile tečaj

Foto: PIXSELL

OVIH dana se, kako iz naših tako i norveških medija, uoči večerašnje utakmice (21:00) mogu pročitati različite spekulacije kolike su šanse za prolazak Dinama, a kolike Rosenborga, u Ligu prvaka.

Ono što je prije same utakmice zanimljivo primijetiti je ponašanje kladionica. Gotovo cijeli tjedan šanse za prolazak Dinama su bile postavljene na tečaj 1.6, a kod nekih stranih kladionica čak i malo više. U prijevodu, to znači da su šanse za prolazak Dinama prema kladionicama nešto više od 60 posto.

U međuvremenu, došlo je do korekcije tečajeva, i to prilično značajne, što nije ništa neuobičajeno. Kladionice općenito teško evaluiraju dvoboje u kvalifikacijama za Ligu prvaka jer je riječ o klubovima koji ne igraju zajedno ligaško natjecanje, a i sezona je tek počela. Zato je u ovoj fazi natjecanja teško reći tko je doista koliko jak, pogotovo s obzirom na aktivnosti tijekom prijelaznog roka.

U takvim okolnostima očito su uplate na Dinamo bile prilično izdašne i frekventne jer su sve kladionice spustile tečaj, pogotovo onaj na prolazak Dinama. Tako da se sada šanse zagrebačkih Plavih procjenjuju na 63 do 64 posto, a kod ponekih stranih kladionica i više. Razlika od tri posto se čini nebitna, ali ona to nipošto nije.

Očito je tzv. ‘znanje mase’ imalo prilično velik utjecaj koji je doveo do relativno značajnog smanjenja tečaja. Ljudi, evidentno, jako vjeruju da je Dinamo i veći favorit nego što je inicijalno bio postavljen te su bili spremni uložiti i pozamašne svote novca.

Ispravno ili ne, bit će jasnije već večeras...

Pročitajte više