FOTO/VIDEO Split gori, navijači preuzeli 25 posto Hajduka

Foto: Index, Screenshot

U SPLITU je jutros bilo svečano uoči popodnevnog gradskog derbija na Poljudu.

Na Narodnom trgu je u 11 sati počela svečanost potpisivanja ugovora kojim Udruga Naš Hajduk postaje suvlasnik 24,53 posto HNK Hajduk Split.

Stiglo je nekoliko tisuća navijača Hajduka i članova udruge "Naš Hajduk" koji su se na splitskoj Pjaci okupili kako bi proslavili povijesni trenutak. Pjaca je eruptirala nakon potpisivanja ugovora.
 

 
Potpredsjednik uprave najvećeg Hajdukovog sponzora Tommyja, Zoran Mamić kazao je kako Tommy nikada nije imao namjeru postati većinski vlasnik kluba. "Pokazali smo da navijači u nama imaju partnera", rekao je Mamić.

"Djeca su budućnost, njih će dočekati jedan drugačiji Hajduk"

Glavni tajnik udruge "Naš Hajduk" Ivan Rilov rekao je da su razgovori s Mamićem počeli prije više mjeseci.

"Željeli bismo mu zahvaliti na korektnosti, razgovor je bio ugodan, i kada smo shvatili da misli sponzorirati Hajduk, znali smo da smo na pravom putu. Ovaj ugovor je pobjeda za sve tri strane, i Tommyja i nas kao navijače i Hajduk. Drago mi je što su djeca otpjevala "Bili su bili" jer ovo radimo za njih, djeca su naša budućnost, njih će dočekati jedan drugačiji Hajduk. Bili smo svjesni da ulazimo u tešku borbu kad smo krenuli, ali smo znali da postavljamo nove standarde u hrvatskom nogometu. Šaljemo jasnu poruku onim opskurnim likovima da je bio dosta ismijavanja naših ideala. Čast, odgovornost i stručnost nemaju alternativu", kazao je Rilov.

Sjetili su se i legendi Torcide Pave Grubišića Čabe i Žana Ojdanića, što je Rilov posebno emotivno doživio.

Ili jesmo ili nismo

Na velikom videozidu pojavio se i Mario Pašalić, nekadašnji Hajdukov talent, a danas igrač Chelseaja na posudbi u Milanu.

"Podržavam ideju narodnog kluba i pozivam vas da se uključimo u akciju - Ili jesmo ili nismo, a ja znam da jesmo. Hajduk iznad svega, Hajduk ispred svih", rekao je Pašalić.

Ili jesmo ili nismo naziv je akcije koja je danas pokrenuta. Članovi Hajduka pomoći će, koliko tko može, a imena onih koji uplate minimalno 1911 kuna naći će se na novom dresu Hajduka. Zoran Mamić najavio je kako će i on uplatiti za dres. Sponzorski ugovor s Hajdukom potpisat će idući tjedan.   

Bengalke aktivirale požarni alarm u vijećnici

Središte Splita je danas u pravoj prazničnoj atmosferi. Navijači se okupljaju od ranog jutra, a na svečanost su stigli i brojni najmlađi ljubitelji splitskog kluba koji su dobili priliku fotografirati se s igračima i trenerom Hajduka. I turistima je cijeli događaj bio zanimljiva atrakcija mada vjerojatno nisu razumjeli o čemu se radi.

Djeca iz vrtića Tratinčica iz Segeta otpjevala su pjesmu "Bili su bili" i oduševili okupljene. Trener Hajduka Marijan Pušnik doveo je svoje prvotimce, stiglo je i nekoliko Hajdukovih legendi, a na ispunjenom trgu su nakon potpisa ugovora aktivirane i bengalke koje su brzo ispunile trg dimom pa se oglasio i protupožarni alarm u staroj gradskoj vijećnici.

 

 

Pročitajte više