Veliki derbi u Domu sportova: "Nemamo plan B, moramo pobijediti Cibonu"

Foto: Hina

PRED nama je treći derbi Cedevite i Cibone. Ove sezone igrali su u domaćem prvenstvu, kada su nakon produžetaka slavili Vukovi, dok je u ABA ligi pobijedila Cedevita. U 15. kolu regionalnog natjecanja novi je sraz večeras od 17 sati u Domu sportova.

Trener Cibone Ante Nazor još žali za porazom koji se dogodio polovicom prosinca: "Ostaje žal za onom zadnjom utakmicom u domaćem prvenstvu koju nismo dobili, a kontrolirali smo susret gotovo 35 minuta. U zadnjih pet minuta izgubili smo devet posjeda. Ni dan danas ne znam da li smo našom greškom izgubili tu utakmicu ili je Cedevita dobila svojom kvalitetom", izjavio je Ante Nazor uoči gradskog derbija.

Trener Cedevite Jure Zdovc, ali i njegovi igrači, razmišljaju isključivo o pobjedi i kako će se što bolje pripremiti za gradskog rivala.

"Mi moramo dobiti tu utakmicu, nema plana B. Neće biti lako, Cibona je u dobrom ritmu, odmorni su i igraju agresivno, a nama to ne odgovara. Očekujem čvrstu utakmicu i ako ne budemo pravi, možemo imati velikih problema", istaknuo je trener hrvatskog prvaka.

Cedevita je treća na ljestvici ABA lige s omjerom 10-2, dok je Cibona osma s pet pobjeda i osam poraza. 
 

 

Standings provided by Sofascore LiveScore

Pročitajte više