Veliki Fedor u subotu ima novu borbu: "Uskoro ću hodati na štakama"

Foto: Getty Images / Gulliver Image

LEGENDA Pridea i MMA Fedor Emelianenko priprema se za borbu Chaela Sonnena. Bit će to polufinalni obračun Bellatorovog Grand Prixa u teškoj kategoriji, a pobjednik će se u finalu boriti protiv boljeg iz drugog polufinala Mitrionea. 

“Što bi značila pobjeda za mene? Pobjeda mi omogućuje prije svega da odem korak dalje – u finale! Prije svega predstavljam svoju zemlju, predstavljam svoju vjeru… U ovom trenutku sam jedini ruski predstavnik u ovom Grand Prixu. Od Chaela očekujem da će se boriti žestoko, ali da će se boriti pošteno i s čašću", rekao je Fedor u najavi ove borbe, a njegove izjave prenosi Fightsite. 

Sonnen je jedan od najpoznatijih "trash talkera" u MMA svijetu, ali Fedora to ne brine.

“Uopće me nije briga što Chael govori o meni. Takve stvari ne dolaze do mene pa ni ne razmišljam o njima. ‘Trash talk’ nikada ne utječe na to kako se osjećam, na moje raspoloženje. Mislim da se radi o nečemu o čemu čovjek uopće ne bi trebao razmišljati."

Emelianenko je po mnogima najveći MMA borac u povijesti. Ipak, 43 su mu godine, što znači da je kraj karijere sve bliže. Fedor kaže da ne zna koliko će se još boriti, ali svjestan je kakav fizički bol trpi svih ovih godina. 

“Koliko ću se još boriti? Onoliko koliko Bog dopusti. Uskoro ću hodati na štakama”, rekao je Fedor. Ovo će mu biti 44. profesionalna borba. MMA karijeru Posljednji imperator započeo je 2000., a upisao je 37 pobjeda i 5 poraza. 

 

Pročitajte više