Veliki Franco Baresi naklonio se čudesnom Meksiku

Foto: Epa

NJEMAČKA i Meksiko od 17 sati u Moskvi igrali su susret 1. kola skupine F Svjetskog prvenstva. Ovo što su nam pokazali te dvije ekipe nogometna je rapsodija i gledali smo gotovo pa bolju utakmicu od one između Španjolske i Portugala. Meksiko je pobijedio 1:0, a obje momčadi mogle su zabiti nekoliko golova.

Meksiko je poveo u 35. minute krasnim golom Lozana, a Toni Kroos je četiri minute kasnije iz slobodnog udarca pogodio prečku.

Meksiko je odigrao fantastično prvo poluvrijeme, odlično drugo  i potpuno zasluženo je slavio protiv svjetskih prvaka. Izbornik Carlos Osorio odlično je nanjušio da će njemački bekovi odlaziti previsoko u napad i preko brzog Chicharita i Vele te fantastičnog Lozana pa je iz kontri stvorio nekoliko prilika te jednu i realizirao. Njemačka je najbliže golu bila u 39. minuti kad je Kroos iz slobodnog udarca pogodio spojnicu.

U prvih 45 minuta gledali smo nevjerojatnu utakmicu, puno tempa, šansi, fantastičnih poteza. Posebno je Meksiko igrao impresivno, toliko krasno, da im se na poluvremenu morao nakloniti i jedan od najboljih obrambenih igrača u povijesti – veliki Franco Baresi.

Želite li momentalno primiti obavijest o svakom objavljenom članku vezanom uz Svjetsko prvenstvo u Rusiji, instalirajte Index.me aplikaciju i pretplatite se besplatno na tag SP 2018

Index.me aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku, dok iPhone aplikaciju možete preuzeti ovdje.

Pročitajte više