Veliki povratak Raemona Slutiera

NIZOZEMSKI tenisač Raemon Sluiter, povratnik tenisu nakon stanke duže od godine dana, izborio je kao 866. tenisač svijeta plasman u finale ATP turnira u Hertogenboschu.

Nakon poraza od Francuza Michaela Llodre u 1. kolu turnira u Rotterdamu prošle godine, Slutier je objavio kraj karijere. Ipak, predomislio se i odlučio se vratiti u teniske arene.

Odigrao je ove godine četiri Futuresa, a nastup na Ordina Openu u Hertogenboschu za koji je, dakako, dobio pozivnicu organizatora, bio mu je prvi na jednom ATP turniru od spomenutog prošlogodišnjeg Rotterdama. Sluter, koji je početkom 2003. godine bio na 46. mjestu ATP ljestvice, nije mogao niti zamisliti ljepši povratak. Izborio je plasman u finale, svladavši u polufinalu Španjolca Ivana Navarra 6:7(5), 6:2, 6:3 nakon dva sata i osam minuta igre.

Sluiter je opet dokazao da ga mečevi na domaćem tlu posebno inspiriraju. Naime, sva tri prethodna finala odigrao je u Nizozemskoj, 2000. godine u Amsterdamu, te 2003. u Amersfortu i Rotterdamu. Niti jednom nije otišao do kraja, a četvrtu šansu tražit će protiv Nijemca Benjamina Beckera, koji je u prvom polufinalnom meču pobijedio sunarodnjaka Rainera Schüttlera 3:6, 7:5, 6:1. Becker je na ovom turniru prošao kvalifikacije, a Schüttlera je pobijedio i prošlog tjedna u 2. kolu turnira u Halleu, također u tri seta.

Protiv Sluitera još nikada nije igrao, a u Hertogenboschu će odigrati drugi ATP finale u karijeri. Poput svog suparnika, tražit će priliku za prvi naslov, budući da u Bangkoku 2007. nije uspio. Uhvatio je samo 3 gema protiv Rusa Dmitrija Tursunova...

 ATP Hertogenbosch, polufinale:

Becker - Schüttler 3-6, 7-5, 6-1

Sluiter – Navarro 6-7(5), 6-2, 6-3

D.R./Totalsport
Foto: AFP

Pročitajte više