Veliki problem za Rijeku pred finale Kupa. Boyse će smjestiti na tribinu s domaćima?

Foto: Nel Pavletic Goricki/Pixsell

U FINALU SuperSport Hrvatskog nogometnog kupa igrat će Dinamo i Rijeka. Susret će biti odigran 15. svibnja u 19 sati na stadionu Maksimir u Zagrebu, a uzvrat 22. svibnja u 18 sati u Rijeci na Rujevici. HNS je unaprijed odredio da je domaćin uzvratne utakmice finala Kupa klub s boljim koeficijentom u natjecanju u zadnjih pet sezona.

Rijeka je po tom kriteriju ispred Dinama, tako da ima priliku podići Rabuzinovo sunce na svom stadionu. Podsjetimo, u hrvatski nogomet je nakon 10 godina vraćen format s dvije utakmice finala. Zanimljivo, u finalu će vrijedi pravilo gola u gostima, koje je UEFA ukinula prije tri godine. 

Rijeka ima ozbiljan organizacijski problem

Iako sve upućuje na to da ćemo u finalu gledati spektakl, Rijeka kao domaćin ima jednu ozbiljnu organizacijsku prepreku, a nije jasno kako će ju riješiti. Tiče se smještaja gostujućih navijača, u ovom slučaju Bad Blue Boysa.

Naime, članak 8. Propozicija natjecanja završnice SuperSport Hrvatskog nogometnog kupa propisuje da je "klub domaćin dužan osigurati odvojeno područje na tribinama (najmanje 5% ukupnog kapaciteta stadiona, a na utakmicama finala najmanje 10% kapaciteta) za gostujuće navijače".

U prijevodu, Rijeka će od 8279 mjesta, koliki je kapacitet Rujevice, Dinamu morati dati bar 828 mjesta. Problem je što u gostujući kavez ne stane ni izbliza toliko navijača, već otprilike 400, dakle upola manje od potrebnog.

Najlogičnijim se čini rješenje da polovica navijača Dinama bude smještena u kavezu, a druga polovica na jednoj od dvije nenavijačke tribine (Istok ili Zapad). No, to znači da će na tu tribinu morati dodatno osiguranje i vjerojatno kordon policije pa će Rijeka imati manje mjesta i za svoje navijače. 

Klubu s Kvarnera smo poslali upit kako će riješiti navedeno pitanje, a odgovor ćemo objaviti ako ga dobijemo.

Pročitajte više