Veliki zaokret: Radić postavlja Joku Vrankovića za izbornika

NA DANAŠNJOJ sjednici Stručnog savjeta HKS-a, koja Upravnom odboru mora predložiti kandidata za izbornika, spomenut će se ime Joke Vrankovića. Iznenada? Čini se da ne, jer prema našim saznanjima, mladi trener ima potporu predsjednika Danka Radića. Iako su otvorene mnoge mogućnosti na sjednici, postoje jake naznake da trenerski početnik preuzme reprezentaciju u vrlo delikatnom momentu.

Činjenica da Dražen Anzulović, koji je trebao imati glasove Repeše i Sunare, neće doći na sjednicu, dovoljno govori. Zula bi bio izbor Stručnog savjeta, da Radić nije istaknuo Joku kao svog kandidata, kaže jedna strana. Zašto predsjednik želi Joku (ili ne želi Anzulovića koji je odjednom izgubio i potporu Repeše), neće dugo ostati tajna. Kao što će Stručni savjet teško proturječiti želji predsjednika te na kraju predložiti Upravnom odboru samo jednog kandidata.

Sjednica Upravnog odbora na rasporedu je dva i pol sata nakon sjednice Stručnog savjeta. Bit će to skup vrlo bitan za blsku budućnost reprezentacije, koju ubrzo čeka ždrijeb za SP u Turskoj. Novi izbornik bit će u nezavidnom položaju, no Vranković će se opet kockati, kao što se kockao s Cibonom. Izgubio je, ali daleko od toga da to nije iskoristio u svojoj neobrazbi.

Jasmin Repeša analizirao je probleme skupine nakon Eurobasketa svom nasljedniku i zaprašio na pregovore za preuzimanje talijanske reprezentacije. Neven Spahija ostaje u klubu, Perasovića se nekako ne želi još potrošiti...

Pročitajte više