Velikogorički Radnik testira "vatrene"

DANAS u 17 sati hrvatska nogometna reprezentacija počet će prijateljski susret s Radnikom iz Velike Gorice. Nastupit će svi igrači osim Igora Tudora, a za utakmice s Mađarskom i Švedskom otpao je i Stipe Pletikosa kojeg još uvijek muči ozljeda mišića, zbog koje se vratio i iz Portugala.

Upitan je i nastup Darija Srne koji ima problema sa žuljevima zbog kojih je jučer vježbao svega dvadesetak minuta. Unatoč tome, on će biti spreman za utakmicu protiv Mađara.

Izbornik Kranjčar izjavio je da očekuje da se igrači na utakmici u Velikoj Gorici što više raspucaju i razigraju, te je najavio da će postavu koja će istrčati u subotu protiv Mađarske pročitati tek u petak.

Izbornik se okrenuo i na zbivanja u Dinamu odakle su tri reprezentativca, Agić, Pranjić i Niko Kranjčar.
"Igrači moraju biti spremni na sve kritike, a iz  kriza trebaju izaći jači. Na meni je da do utakmice procijenim stanje igrača, moraju me uvjeriti jesu li dovoljno spremni. Ako zasluže uvrštenje u momčad, ja ću ih uvrstiti", izjavio je Kranjčar.

Runje, Balaban i Šokota bili su najavljeni kao potencijalne zamjene u slučaju ozljede nekog od kandidata, ali izbornik Kranjčar izjavio je da niti jednog od spomenute trojice neće zvati jer trenutno za to nema potrebe. Takav odgovor malo nas je začudio jer smo nakon ozljede Pletikose u Čatežu očekivali Vedrana Runjea.

Novinar Sportskih Novosti malo se poigrao izbornika. On pretpostavlja da će u subotu središnji branič biti Tudor ili R. Kovač, dok će na mjestu ofenzivnog veznog umjesto Nike Kranjčara zaigrati Dado Pršo. Ukoliko se to dogodi Mornaru bi trebalo pronaći novog partnera u napadu, a to bi vjerojatno bio Ivan Klasnić.

Pročitajte više