HRVATSKA KOŠARKA

Veljko Mršić kompletirao hrvatski košarkaški poker

Foto: Marko Lukunic/PIXSELL

HRVATSKI košarkaški izbornik Veljko Mršić idućeg tjedna trebao bi postati novi trener Zadra.

"Na prijedlog sportskog direktora usvojena je odluka o novom imenu trenera seniorske momčadi KK Zadar. Riječ je o aktualnom izborniku hrvatske košarkaške reprezentacije Veljku Mršiću", poručili su iz kluba.

Sve će biti službeno u utorak

Mršić nije želio potvrditi da je posao gotov, ali je rekao da ga, ako sve bude u redu, samo još u idućih nekoliko dana treba formalizirati.

"Ne mogu ništa govoriti do utorka", rekao je Mršić za Index.

U utorak bi, dakle, izbornik trebao biti službeno potvrđen kao 25. trener Zadra od hrvatske samostalnosti. S radom bi trebao početi kad bude poznat kalendar nove sezone, odnosno kad se bude znalo kad kreću pripreme.

Tri medalje s reprezentacijom i pet naslova prvaka s Cibonom

Mršić je imao bogatu igračku karijeru u kojoj je osvojio pet naslova hrvatskog prvaka i jedan kup s Cibonom, bio je prvak Litve sa Žalgirisom i Italije s Vareseom, a s Malagom je 2001. osvojio Kup Radivoja Koraća. S hrvatskom reprezentacijom osvojio je tri bronce - na europskim prvenstvima 1993. i 1995. te na svjetskom 1994. godine.

Kao trener se iskazao tek u Cedeviti

Trenersku karijeru započeo je u Splitu 2006., a nakon epizoda na klupama Varesea i Cibone pravi uspjesi počeli su dolaskom u Cedevitu. Doveo ga je Jasmin Repeša za pomoćnog trenera 2013., a od 2015. do 2017. je samostalno vodio prvu momčad te osvojio tri naslova prvaka Hrvatske i dva Kupa Krešimira Ćosića. Nakon rastanka s Cedevitom kratko je vodio Bilbao, a od prošle godine je hrvatski izbornik. 

Budući da je već vodio Split, Cibonu i Cedevitu, preuzimanjem Zadra Mršić će, kartaškim rječnikom, kompletirati hrvatski košarkaški poker, odnosno bit će trener svih klubova koji su osvajali trofeje od hrvatske samostalnosti. Propustio je jedino KK Zagreb, no klub iz Trnskog 2018. godine je ugašen.

Pročitajte više