HRVATSKA REPREZENTACIJA

Velšani o Hrvatskoj: "Dalićeva momčad je stara i ima lošu obranu"

Foto: Getty Images

WALES u sljedećih nekoliko dana igra protiv Hrvatske i Mađarske u kvalifikacijama za Europsko prvenstvo 2020. godine, a upravo te dvije utakmice mogle bi odlučiti njegovu sudbinu u skupini. 

Otočki medij Wales Online uoči te dvije utakmice donosi analizu suparnika pa se tako dotaknuo i Hrvatske. 

"Od poraza od Francuske u finalu Svjetskog prvenstva momčad Zlatka Dalića ne izgleda dobro i igra ispod svojih mogućnosti. Osramotili su se porazom 6:0 od Španjolske pa remizirali s Engleskom. Nakon toga su i ispali iz A skupine Lige nacija", navode Velšani na početku svoje analize pa dodaju: 

"Ipak, to je ekipa koja ima Luku Modrića i Ivana Rakitića, igrače koji su uvijek sposobni sami riješiti utakmicu. Nije to mlada ekipa, čak 13 od 23 igrača odabrana za Wales starije je od 25 godina."

Dalić je potvrdio da na raspolaganju neće imati Rebića i Rakitića, ali te nedostatke Velšani ne karakteriziraju kao svoje prednosti jer Kovačića i Vlašića vide kao dostojne zamjene. 

Svoju priliku vide u obrani gdje Lovrena i Vidu ističu kao spore stopere koji imaju puno problema s nogometašima koji utrčavaju u prostor iza njih. Zato tvrde da je najbolja ideja za Wales da izoliraju Balea i stvaraju situacije u kojima bi on išao 1 na 1 protiv hrvatskih stopera te zaključuju kako bi baš utakmica s Hrvatskom za njih mogla biti utakmica odluke. 

 

 

Pročitajte više