Velšani poručuju: Ma kakav Ronaldo, mi ćemo igrati kao momčad

Foto: Getty Images / Guliver Image

WALES se sprema za povijesni dvoboj protiv Portugala, koji će se igrati sutra od 21 sat u Lyonu. Momčad Chrisa Colemana je u debitantskom nastupu na Europskom prvenstvu stigla do nevjerojatnog polufinala i tu se ne želi zaustaviti, unatoč tome što dirigent Aaron Ramsey neće igrati zbog žutih kartona, kao ni Ben Davies. 

Portugalci uoči borbe za finale: Ne zanima nas protiv koga igramo, želimo do kraja

"Od početka smo vjerovali da možemo proći skupinu i biti čak prvi. To nam je uspjelo. Međutim, nismo se željeli zadovoljiti samo s tim. Jednostavno, željeli smo pokazat tko smo i da se možemo natjecati protiv najboljih europskih reprezentacija. Stigli smo do polufinala i ne mislimo da je to naš krajnji cilj, naprotiv. Svi vjerujemo da se možemo plasirati u finale, što bi bio nevjerojatan uspjeh, unatoč svemu što smo do sada napravili", jasan je izbornik Coleman.

"Mi smo underdogs"

Momčad s Otoka igrala je do sada protiv Portugala tri puta. Jednom je slavila, a dva puta izgubila. Posljednji put s 3:0 prije 16 godina. 

"Mi smo underdogs natjecanja od početka pa do sada. Ovo je Portugalu sedmo polufinale na velikim turnirima te peto na Europskim prvenstvima, dok je nama prvo. Međutim, mi nemamo problem s tim. Imamo momčadski duh i žao mi je što Ramsey i Davies neće igrati. No, imam puno povjerenje u igrače koji budu igrali.

"Ronaldo je sjajan, a Sanches veliki talent"

Najveća opasnost po Wales, uz Nanija i Ricarda Quaresmu, bit će Cristiano Ronaldo te 18-godišnji Renato Sanches, novi nogometaš Bayerna.

"Svi znamo da je Ronaldo sjajan igrač i može riješiti utakmicu jednim potezom. On je jedan od najboljih nogometaša na svijetu, poput našeg Garetha Balea. S druge strane Sanches, iako ima svega 18 godina, igra jako iskusno. Gledao sam ga u Ligi prvaka, gdje je igrao za Benficu. Bio je odličan i već sada pokazuje veliku razinu kvalitete. Također, ima veliko srce", smatra Coleman.

Bale: Ovo nije dvoboj Ronalda i mene

Cristiano Ronaldo i Gareth Bale osvojili su prije više od mjesec dana Ligu prvaka s Realom na San Siru, gdje su pobijedili Atletico nakon penala. Međutim, sada će dva suigrača iz španjolskog kluba igrati jedan protiv drugog za finale, ali i za Zlatnu loptu. Jer, tko prođe dalje bit će jako blizu priznanja za najboljeg igrača svijeta.

"Svi govore da je ovo dvoboj Ronalda i mene. Međutim, mi smo samo dio momčadi i bolja ekipa će se plasirati u finale. Wales ne zavisi od mene, već imamo momčadski duh, koji nas posebno krasi. Nema sumnje da je Ronaldo jedan od najboljih, ali razmišljamo o sebi i svojoj igri te smatramo da možemo do velikog finala", poručio je Bale.

Williams: Igrat ćemo za Speeda

Kapetan Ashley Williams zabio je za izjednačenje protiv Belgije u četvrtfinalu i najavio veliki preokret te plasman u polufinale. Vođa reprezentacije Walesa sjetio se legende i bivšeg izbornika Garyja Speeda, koji se objesio 2011. godine.

"Svaki dan razmišljamo o njemu. On je bio veliki igrač i još veći čovjek. Nikada ga nismo zaboravili i igrat ćemo za njega u polufinalu, kao što smo igrali i u utakmicama prije toga", kazao je Williams.

Pročitajte više