WALES - HRVATSKA 1:1

Velški mediji: Talisman Bale razočarao Hrvate, Kovačić nije dočekao prekršaj

Foto: Getty Images

WALES i Hrvatska remizirali su u Cardiffu 1:1 u utakmici 8. kola kvalifikacija za Europsko prvenstvo, a golove su zabili Nikola Vlašić kod Hrvatske i Gareth Bale kod Walesa. 

Dalićeva momčad je utakmicu prije kraja kvalifikacija u situaciji da bodom protiv Slovačke osvaja skupinu, a porazom može završiti treća i ostati bez Europskog prvenstva kroz kvalifikacije.

Jasno je dakle koliko je ovaj bod Wales velik, što za njih koji su ostali u igri za Euro, što za Hrvatsku kojoj su zakomplicirali život. Svjesni su toga i otočki mediji. 

"Ryan Giggs prvi put je poslao na teren istu jedanaestorku kao u prošloj utakmici otkad je na klupi Walesa, a Hrvatska je promijenila tri igrača u usporedbi s Mađarskom. Utakmicu je odlučio 33. gol Garetha Balea u dresu reprezentacije kojim je Walesu donio bod. Taj bod mogao bi se pokazati ključnim", napisao je Wales Online, a slično je situaciju vidio i Y Clwb Pel-Droed.

Zaslužen bod

"Wales je zaslužio bod protiv tvrdoglave Hrvatske na stadionu Cardiff Cityja zahvaljujući talismanu Garethu Baleu. Šanse Walesa za plasman na Euro 2020. porasle su ovim bodom."

Da je uspjeh odjeknuo na cijelom Otoku, a ne samo u Walesu dokazuje i reakcija BBC-a koji je posebno nahvalio Bena Daviesa, lijevog beka Tottenhama.  

"Iako se još uvijek vraća poslije ljetne operacije, igrač Tottenhama je odabrao idealan trenutak da zablista u sezoni nakon briljantne asistencije za Baleov gol za poravnanje u sudačkoj nadoknadi prvog dijela. Lijevi bek sjurio se u napad i uzeo loptu Mateu Kovačiću koji nikad nije dočekao prekršaj", piše BBC. 

Rezultati by SofaScore

Pročitajte više