Venezuela prvi put u povijesti srušila Argentinu: "Ovo nije bila sretna pobjeda"

IZBORNIK nogometne reprezentacije Argentine, Alejandro Sabella, priznao je nakon poraza svoje momčadi od Venezuele s 1:0, u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo 2014. godine, da je domaćin u potpunosti zavrijedio tri boda.

Venezuela je pogotkom Fernanda Amorebietea po prvi put u svojoj nogometnoj povijesti bila bolja od Argentine. Izborniku Sabelli nije preostalo ništa drugo nego da prizna kako je njegova momčad u tom susretu bila lošija.

"U prvih pola sata Argentina je bila bolja momčad. Imali smo svojih prilika koje nismo iskoristili. Nakon toga Venezuela je počela igrati puno bolje, da bi nas u drugom dijelu u potpunosti nadigrali", rekao je Sabella na konferenciji za novinare nakon susreta.

Sabella je konstatirao da je još dalek put do kraja južnoameričkih kvalifikacija za SP, te da ovaj poraz ne mora ništa značiti, ali je isto tako naglasio činjenicu da njegova momčad mora igrati puno bolje želi li u Brazil.

"Moramo analizirati stvari koje želimo popraviti. Kvalifikacije su dugačke i moramo poboljšati svoju igru na nekoliko polja", zaključio je Sabella.

Izbornik Venezuele: Naša pobjeda nije slučajnost

Izbornik nogometne reprezentacije Venezuele Cesar Farias izjavio je da je pobjeda u potpunosti zaslužena, te da ista nije bila slučajnost.

Nakon početne dominacije Argentinaca i pritiska koji je Venezuela uspjela prevladati, momčad izbornika Fariasa dominirala je u preostalom djelu utakmice ne dopuštajući Argentini da ozbiljnije zaprijeti vratima golmana Vege.

"Ovo nije bila sretna pobjeda, već u potpunosti zaslužena. Sanjao sam i maštao o ovome trenutku otkako sam bio malo dijete i sada se napokon ostvarila. Sve osim naše pobjede bi bilo nezasluženo", izjavio je nakon utakmice 38-godišnji izbornik Farias.

Venezuela je, nakon uvodnog poraza od Ekvadora (2:0), upisala možda i najveću pobjedu u svojoj nogometnoj povijesti savladavši po prvi puta Argentinu pogotkom Amorebietea u 61. minuti utakmice.

Pročitajte više