Venus Williams pobjednica Wimbledona

U FINALNOM dvoboju Grand Slam turnira u Wimbledonu Venus Williams pobijedila je Lindsay Davenport rezultatom 4:6, 7:6, 9:7. Venus je danas po treći put osvojila prestižni turnir.

Amerikanke su se do sada susrele 26 puta, a Davenport je do današnjeg dvoboja bila bolja - pobijedila je četrnaest puta, a V. Williams dvanaest. U zadnja četiri međusobna ogleda je pobijedila Davenport.

Turnir u Wimbledonu Davenport je osvojila 1999., a 2000. godine, kao i danas, pobijeđena je u finalu od Venus Williams. Venus je Wimbledon osvojila i godinu dana kasnije, 2001. 

Venus Williams je na Wimbledonu pobijedila Davenport tada u finalu, jednom u polufinalu i jednom u četvrtfinalu. Za Venus je današnji nastup peti nastup u finalu u Wimbledonu i treći put da je osvojila prestižni turnir, što su uspijele velike tenisačice kao što je Graf, Navratilova i Billie Jean King.

Davenport je prva, a Venus 14. na WTA ljestvici. 

"Zahvalna sam svojoj obitelji, zahvalna sam što sam zdrava kao i svojim sestrama. Lindsay je igrala jako dobro. Bilo je puno trenutaka kada sam se morala jako boriti da ostanem u meču. Također bih zahvalila Sereni i svim svojim prijateljima. Lakše mi je sada kad je meč završio, bilo je jako stresno."-   rekla je uplakana Venus. 

Pročitajte više