Verbeek: Heerenveen je Dinamova noćna mora

U PROŠLOM kolu Lige UEFA nizozemski Heerenveen priredio je veliko iznenađenje pobijedivši Stuttgart, najizglednijeg kandidata za prvo mjesto u skupini. Tom pobjedom i eventualnim bodom u Zagrebu Heerenveen bi vjerojatno umjesto Dinama zauzeo treće mjesto na ljestvici i prezimio u Europi.

Iako bi Heerenveenu bio dosta i bod, trener Nizozemaca najavio je kako će u Zagrebu igrati ofenzivno, koliko će to biti moguće, no ne misli kako će se njegova momčad lako obračunati s Dinamom.

“Nas čeka vrlo teška utakmica. Mi smo u četiri dana odigrali dvije iznimno iscrpljujuće utakmice i pitanje je hoće li se momčad dovoljno brzo oporaviti za veliko zagrebačko iskušenje.” - izjavio je za Sportske novosti strateg Nizozemaca Gertjan Verbeek dodajući kako su rezultati protiv Stuttgarta (pobjeda od 1:0) te Feyenoorda (2:2) momčadi podigli samopouzdanje, pa umor možda i ne bi trebao biti problem.

Porazom od Heerenveena proljeće u Europi za Dinamo bi ostao samo nedosanjani san.

Momčad Heerenveena u Zagreb bi trebala doputovati danas u 14 sati, a prvi trening odradit će u Maksimiru večeras u 18.30 sati. Iz Heerenveena su najavili dolazak stotinjak svojih navijača.

Pročitajte više