Veteran Reggie Miller odlučio dvoboj

U PRVOM susretu finala Istočne konferencije NBA lige u Indianapolisu su Indiana Pacersi svladali Detroit Pistonse 78:74, te su tako u seriji na četiri pobjede poveli sa 1:0.

Najbolja momčad regularne NBA sezone dugo se mučila sa Pistonsima, a utakmicu je riješio 38-godišnji veteran Reggie Miller, koji je pola minute prije kraja kod rezultata 74:74 postigao tricu, a potom na šest sekundi do isteka vremena dao iz slobodnih bacanja i posljednji koš na utakmici.

"Uvijek mi je najslađe bilo pogoditi nakraju", kazao je Miller, koji osim ključne trice nije pogodio ništa iz polja, ali je zato pokazao zašto je najbolji tricaš u povijesti lige.

Pistonsi su vodili 74:72, da bi omjer izjednačio Jeff Foster, koji poput Millera dotad nije dao koša tijekom cijelog susreta, a gostima nakraju nije uspijelo pogoditi iz čak tri pokušaja trice.

Jermaine ONeal (21, 14 skokova), Ron Artest (17) i Al Harrington 14 predvodili su strijelce domaćina, a Richard Hamilton (23), Chauncey Billups (18) i Ben Wallace (11, 22 skokova) su bili najbolji kod Pistonsa.

Sljedeća utakmica igra se za dva dana također u Indianapolisu.

(Hina) xrš yrš

Pročitajte više