Vettel 50. pobjedom u karijeri preuzeo prvo mjesto u ukupnom poretku

Foto: EPA

SEBASTIAN VETTEL uvjerljivi je pobjednik sedme utrke sezone u Kanadi nakon što je s pole positiona vodio u svim krugovima utrke, a kako je Lewis Hamilton završio tek peti Vettel je preuzeo vodstvo u poretku za jedan bod.

Vettel je zadržao vodstvo na startu i ponovnom startu iza sigurnosnog automobila koji je izašao zbog sudara Hartleya i Strolla u prvom krugu, a nakon promjene s ultrasofta na supersoft zadržao je sigurnu prednost i postao prvi vozač s tri pobjede ove sezone.

Vettelu je pobjeda u Kanadi jubilarna 50. pobjeda u karijeri – 39 ih je ostvario u Red Bullu i 11 u Ferrariju, a svih 50 s nekoga od prva tri startna mjesta.

Bottas je završio drugi nakon što se veći dio utrke vozio oko četiri sekunde iza Vettela, a treći Verstappen nije ga uspio ugroziti iako je Bottas pogriješio nakon što je prestigao Hulkenberga za krug.

Ricciardo je završio četvrti i uspio zadržati Hamiltona unatoč kasnom pritisku Mercedesova vozača, a Raikkonen je bio šesti u još jednoj razočaravajućoj utrci za Finca.

Renault je imao vrlo dobru utrku jer su Hulkenberg i Sainz završili sedmi i osmi, krug iza vodećih, a Ocon je osvojio dva boda za Force Indiju.

Leclerc je u Sauberu s 13. mjesta osvojio jedan bod i treći puta ove sezone završio u prvih deset.

Alonso je odustao zbog problema s bolidom, što je druga utrka zaredom da je odustao, ali je i dalje zadržao sedmo mjesto u poretku vozača dok je McLaren ostao peti iza Renaulta.

Gasly je skoro osvojio bodove u Toro Rosso Hondi s 19. startnog mjesta, ali nije uspio sustići Leclerca i završio četiri sekunde iza njega. Grosjean je startao posljednji i završio 12., jedno mjesto ispred momčadskog kolege Magnussena i pola sekunde iza Gaslyja.

Perez je bio dvaput u boksu i završio tek 14., a Ericsson je na 15. mjestu kasnio dva kruga za vodećima, kao i Vandoorne u McLarenu koji je također bio dvaput u boksu i završio tek ispred Sirotkina u Williamsu.

Iduća utrka vozi se za dva tjedna u Francuskoj kada prvi puta u povijesti kreće niz od tri utrke u tri tjedna (Francuska, Austrija i Velika Britanija).

Pročitajte više