Formula 1

Vettel ide u mirovinu. Od legende se oprostili Hamilton, Leclerc, Mick Schumacher...

NAJMLAĐI prvak svijeta i četverostruki šampion Formule 1 Sebastian Vettel objavio je da vozi svoju posljednju sezonu. Aktualni vozač Aston Martina na kraju ove sezone odlazi u mirovinu. Vettel će ostati upamćen kao najmlađi prvak u povijesti Formule 1 i kao vozač koji je s trona skinuo Fernanda Alonsa. Sve četiri titule osvojio je vozeći za Red Bull.

Vettel je godinama govorio kako neće imati društvene mreže sve dok je aktivan u Formuli 1, a u srijedu navečer napravio je profil te objavio da se povlači. Nijemac je rekorder po broju pobjeda u jednoj sezoni (2013. je bio prvi u 13 utrka), dvije godine ranije je čak 15 puta kretao u utrku s prvog mjesta, a te je sezone bio prvi u 739 krugova, što je apsolutni rekord.

Njegov rekord s devet uzastopnih pobjeda 2013. je nedodirljiv, a rekord koji vjerojatno nitko nikad neće srušiti je onaj s debi utrke 2006. u Turskoj, kad je dobio kaznu nakon samo šest sekundi jer je prekršio maksimalnu brzinu u Pit Laneu.

Nakon objave velikog Nijemca, svijet Formule 1 oprašta se od legendarnog vozača. Tako su svoje objave na društvenim mrežama ostavili, između ostalih, Lewis Hamilton, Mick Schumacher, Charles Leclerc.

''Seb, bila mi je čast zvati te rivalom, a još veća čast zvati te svojim prijateljem. Ostavljaš ovaj sport boljim nego što si ga zatekao, a to je uvijek cilj. Ne sumnjam da će sve što te sad čeka biti uzbudljivo, značajno i korisno. Volim te, čovječe'', napisao je Hamilton.

''Hvala ti na svemu što si dao sportu koji oboje volimo, jedva čekam naše posljednje zajedničke utrke. Hvala ti, Seb - ti si inspiracija'', napisao je Mick Schumacher.

Pročitajte više