Vettel: Red Bull nam ne bi trebao biti prijetnja

Foto: Hina

SEBASTIAN VETTEL ne vjeruje da će Red Bull biti prijetnja Ferrariju kad momčad iz Maranella riješi svoje probleme u kvalifikacijama, piše MaxF1.

Ferrari je na slobodnim treninzima na VN Španjolske izgledao kao najveća prijetnja vodećem Mercedesu, ali u kvalifikacijama su se mučili i zauzeli tek treći startni red, iza dva Mercedesa i dva Red Bulla.

Šef momčadi Maurizio Arrivabenne za loš nastup okrivio je performanse njihovog SF16-H u sporom trećem sektoru koji se sastoji pretežno od sporih zavoja, a smatra da zbog istog razloga Kimi Raikkonen nije uspio ozbiljnije zaprijetiti vodećem Verstappenu koji je tako senzacionalno došao do prve pobjede u karijeri.

“Ako riješimo kvalifikacije, Red Bull nam ne bi trebao biti prevelika prijetnja", rekao je Vettel nakon prvog dana testiranja u Barceloni.

Sebastian Vettel je nakon VN Španjolske morao čestitati Maxu Verstappenu koji je srušio njegov rekord najmlađeg pobjednika u F1 povijesti

"Oni su se poboljšali, ali smo i mi. Subota u Barceloni nije prošla kako smo se nadali. Da smo se kvalificirali kako treba bila bi to druga utrka. Bili smo kompetitivni kako smo i očekivali osim subote. U nedjelju smo bili u igri, samo smo se mučili prestizati na ovoj stazi. Kad smo imali čistu stazu pokazali smo da smo brži od Red Bulla".

Nijemac je potvrdio da je Ferrari na testu u Barceloni ‘isprobao neke stvari’ koje bi im trebale pomoći riješiti kvalifikacijske probleme i vjeruje da će biti kompetitivni na idućoj utrci u Monaku gdje su kvalifikacije najvažnije u sezoni.

"Monako bi trebao biti dobra staza za nas, bili smo vrlo kompetitivni prošle godine,” rekao je četverostruki svjetski prvak.

"Bolid smo poboljšali u područjima koja su bitna za Monako. Bolji je po pitanju podvozja, vožnje preko rubnika i općenito pa bi nam to trebalo pomoći za Monako. Favorit je i dalje Mercedes. Ako bude šansa za pobjedu, pokušat ćemo. Prvi korak prema mogućem prvenstvu je utrka u Monaku, a nakon toga je Kanada. Idemo korak po korak".

Sebastian Vettel kvalificirao se na prošlogodišnjoj VN Monaka na treće mjesto iza dva Mercedesa, ali ispred dva Red Bulla. Kimi Raikkonen startao je četvrti.

U utrci je Vettel iskoristio Mercedesovu pogrešku s nepotrebnim pozivanjem Hamiltona u boks za vrijeme sigurnosnog automobila i završio drugi, iza Rosberga kojem je to bila treća pobjeda zaredom u Monaku.
 

Pročitajte više