Vida: I dalje ćemo za Hrvatsku prolijevati krv, znoj i suze

Foto: EPA

HRVATSKA je pobijedila Rusiju na jedanaesterce nakon remija 1:1 i rezultata 2:2 u produžecima. Hrvatska je u prvom poluvremenu izjednačila nakon rano primljenog gola, a u prvom produžetku je Domagoj Vida svojim trećim golom za reprezentaciju donio prednost 2:1. Pet minuta prije isteka drugog produžetka, Rusi su ipak zabili i izborili penale u kojima je Hrvatska imala više sreće.

Domagoj Vida je nakon utakmice opisao atmosferu u svlačionici.

"U svlačionici se odlično slavi, uz pivo i sokove, udara se po stolovima, pjeva se. Uspjeli smo opet razveseliti naše navijače diljem Lijepe Naše. Izgleda da kod nas nikada ne ide lako, ali nam se počelo vraćati za prijašnja prvenstva. Imali smo gol viška, nažalost su nas kaznili. Penali su bili na našoj strani, Suba je sve branio, Kova nije zabio, ali nema veze. Idemo dalje. Malo ćemo profeštat i već sutra se okrećemo novim obvezama. Ne mislimo stati", poručio je Domagoj Vida, koji je zabio gol u produžetku za 2:1.

Vida je posljednji gol za Hrvatsku zabio protiv Kosova u kvalifikacijama za pobjedu 1:0 na Maksimiru i time gurnuo reprezentaciju prema dodatnim kvalifikacijama za SP. Prvi put je zabio još u jesen 2013. u prijateljskom okršaju s Južnom Korejom.

"Bilo je malo umora. Rusi su išli na sve ili ništa. Mi smo se borili, ginuli za našu državu i naše boje. Mi ćemo i dalje ovako raditi i boriti se, prolijevati krv, znoj i suze", dodao je Vida.

"Engleska? Ne možemo unaprijed upisati pobjedu, ali možemo vjerovati. Vjerovali smo. Imamo snagu i potencijal. Englezi imaju dobru momčad, neće ni ta utakmica biti laka."

Kolinda skakala u hrvatskoj svlačioniciKupanje u Manduševcu, slavlje na kipu bana Jelačića i druge ludostiPogledajte kako je Trg počeo gorjeti nakon pobjede Hrvatske

Pročitajte više