BORBA ZA EURO 2020.

Vida: Ne živimo na staroj slavi. Moramo se dokazati i protiv Azerbajdžana

Foto: Davor Javorović / Pixsell

DOMAGOJ VIDA najavio je utakmicu Hrvatske protiv Azerbajdžana (ponedjeljak od 18 sati, Nova TV) u kvalifikacijama za Europsko prvenstvo.

Hrvatska je puna samopouzdanja nakon velike pobjede 4:0 u Trnavi nad Slovačkom, a s tri osvojena boda u Bakuu napravila bi vjerojatno i ključni korak prema plasmanu na Euro, koji se održava sljedećeg ljeta. 

>>> Dalić: Nećemo ništa mijenjati. Vida: Maksimalno respektiramo Azerbajdžan

"Bila je to jedna od najboljih utakmica otkako sam ja u reprezentaciji. No sutra je nova utakmica, novo dokazivanje. Ako sutra ne pobijedimo, džaba nam takva predstava i ta pobjeda", naglasio je Vida prije nego što se u potpunosti okrenuo sutrašnjem protivniku kojeg vodi hrvatski trener Nikola Jurčević.

"Nismo imali previše vremena za pripremu. Danas smo pogledali i napravili videoanalizu Azerbajdžana. Danas imamo jedini pravi trening", rekao je hrvatski branič pa dodao:

"Ipak smo mi druga reprezentacija svijeta. Imamo najbolje igrače u najboljim klubovima. Maksimalno respektiramo Azerbajdžan, ali mi smo ovdje došli po pobjedu. Ne živimo na staroj slavi, svaki se dan moramo dokazivati i ovdje smo si došli olakšati put prema Euru", jasan je Vida.

Prije četiri godine, 3. rujna 2015., Hrvatska je bez golova remizirala na istom mjestu protiv istog protivnika, također u kvalifikacijama za Euro.

"Bio sam tada ovdje. I u Zagrebu su nas namučili. Maksimalno ih respektiramo i maksimalno se pripremamo za sutrašnju utakmicu. Trenutno stanje na tablici ne otkriva pravu kvalitetu azerbajdžanske momčadi. Uvjeren sam, ako ćemo imati pristup kao u utakmicama protiv Walesa i Slovačke, da ćemo slaviti", zaključio je. 

Pročitajte više