HRVATSKI NOGOMETAŠI

Vida samo gledao kako Bešiktaš prima golove u derbiju i ispada iz trke za naslov

Foto: Gulliver / Getty Images

DOMAGOJ VIDA odigrao je sjajnu sezonu za Bešiktaš zbog čega je izabran u idealnu momčad turskog prvenstva. 

Ali nije se proslavio u najvažnijoj utakmici sezone, porazu 0:2 u velikom derbiju kod Galatasaraya tri kola prije kraja, utakmici u kojoj su se u samoj završnici sezone našla dva od tri kandidata za naslov.  

Prvi gol za domaćina postigao je Henry Onyekuru u 44. minuti, a konačan rezultat postavio je Fernando deset minuta kasnije. 

Vida je sporo i loše reagirao u obje akcije suparnika neposredno prije nego što su postigli golove. Prilikom akcije za prvi zgoditak Galatasaraya čekao je na desnom boku obrane dok je suparnik nadirao tom stranom i nije izašao u blok, nakon čega su pred Kariusom sama ostala dva igrača domaćina i lako poentirali.

Prije drugog gola gostiju Vida se opet predugo mislio hoće li istrčati u blok ili čuvati prostor. Odabrao je najgore, polovično rješenje na lijevoj strani obrane i tako je Fernandu ostalo dosta vremena i prostora da utrči i zabije iz drugog pokušaja. Karius je obranio prvi šut igrača Galatasaraya, nakon čega se lopta odbila do Fernanda. Vida je i tada bio u neposrednoj blizini suparničkog igrača, ali je i ovom prilikom bio neodlučan pa je tako omogućio protivniku da neometano zabije. 

Mora se istaknuti da je kod Bešiktaša u obje situacije izostao blok na sredini, što je obrani momčadi, pa tako i Vidi, otežalo situaciju kod suparničkih akcija. Ali Vida je svejedno morao bolje reagirati kod obaju protivničkih golova. 

Snimke situacija kod obaju golova Galatasaraya pogledajte ovdje

Bešiktaš je tako završio svoj gotovo petomjesečni niz nepobjedivosti, jer nakon što je zadnji poraz doživio 22. 12. kod Kasimpaše (4:1), imao je deset pobjeda i tri remija u prvenstvu. Od toga pobjede u svih posljednjih šest ligaških mečeva, čime je drastično smanjio zaostatak za vodećim Bašakšehirsporom. 

Ali ovim porazom gotovo sigurno ispada iz utrke za naslov, jer do kraja su samo tri utakmice, a Bešiktaš za vodećim dvojcem zaostaje četiri boda.

Može se nadati nečemu ako pobijedi sve do kraja, a Galatasaray i Bašakšehirspor u predzadnjem kolu remiziraju u međusobnom susretu, ali Vida i društvo više ne ovise samo o sebi ako žele uzeti naslov. 

Rezultati by SofaScore

Pročitajte više