Video: Anderlecht se borio i za Dinamo

OSIM trijumfa u Temišvaru nogometaše Dinama sinoć je razveselio je i ishod druge utakmice skupine A Europske lige. U Bruxellesu su Anderlecht i Ajax remizirali 1:1 nakon što je Rommedahlov pogodak za vodstvo gostiju u 72. minuti pet minuta prije kraja poništio Legear s igračem manje.

Jasno je da su utakmicom u belgijskom glavnom gradu nezadovoljniji igrači Ajaxa koji s igračem više nisu uspjeli zadržati teško stečenu prednost na ulasku u posljednjih 20 minuta. Pogodak Legeara obradovao je Dinamovce jer je značio prosipanje po dva boda direktnih suparnika za prolazak u šesnaestinu finala Europa lige.

Amsterdamski je klub tako nakon dva uvodna kola na samo dva boda što nitko, pa ni udarni napadač Luis Suarez nije očekivao: "Danas nije bio moj dan. Trebao sam u prvom poluvremenu postići barem jedan pogodak, ali nije me to toliko brinulo sve dok nismo povelo preko Rommedahla. Ipak, neshvatljivo je da smo sve držali pod kontrolom dok je na terenu bio jednak broj igrača da bi nam oni stvorili tri čiste šanse s igračem manje."

A zajedno sa Suarezom prvi je puta u početnoj postavi Ajaxa startao i Marko Pantelić, srpski reprezentativac koji je u Amsterdam Arenu stigao ovoga ljeta iz Herthe: "Igrao sam na otprilike 80 ili 85 posto svojih mogućnosti i siguran sam da će biti sve bolje i bolje. Raduje me činjenica da se osjeća dobra suradnja sa Suarezom, ali sam nesretan zbog toga što smo kao i protiv Timisoare na otvaranju Europske lige bili znatno bolji, ali i večeras nismo uspjeli uzeti sva tri boda."

Iako se nakon isključenja Jellea van Dammea činilo kako je utakmica riješena, Anderlecht je smogao snage da izjednači unatoč igračkom deficitu. Trener Ajaxa Martin Jol bio je iznimno ljut na svoje igrače koji nisu znali zadržati prednost iako su i s jednakim brojem snaga bili dominantnija i bolja momčad:

"Situacija je za nas sada svakako neugodna. Intimno nisam očekivao da ćemo biti toliko bolji od Anderlechta i jako mi je žao zbog dva propuštena boda. Anderlecht nas ničim nije iznenadio, odigrali su s petoricom u obrani i to je ono što mi ne znamo napraviti. Učinit ćemo sve da ih kod kuće pobijedimo, ali ubuduće nam se ovakve stvari ne smiju događati."

"Zadovoljstvo remijem"

Jelle van Damme je svoju momčad ostavio u teškoj poziciji "priskrbivši" si crveni karton u 82. minuti, ali da stoper belgijske momčadi ne ispadne tragičar pobrinuo se njegov suigrač Legear samo tri minute kasnije:

"Moje isključenje je bilo opravdano, ali crveni karton je trebao dobiti i Demy de Zeeuw. Drago mi je da su nakon što sam ja morao napustiti igru moji suigrači zaigrali na sve ili ništa što nam se u konačnici isplatilo. Ajax je možda bio bolja momčad, ali mi smo izjednačenje svakako zaslužili", rekao je van Damme dok je drugi obrambeni igrač belgijske momčadi Deschacht dodao:

"Oni imaju jako dobre igrače od kojih su većina reprezentativci dok će ostali to tek postati. Mi smo zadovoljni remijem, znamo da je situacija u našoj skupini jako komplicirana, ali to i daje dodatnu draž cijelom natjecanju."

Pročitajte više